Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού

Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σαλόνι είναι ένας από τους κυριότερους χώρους σε ένα σπίτι. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, ποτέ δεν θα λείπει το σαλόνι. Είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, αλλά κυρίως ο χώρος που χαλαρώνουμε. Επομένως, είναι σημαντικό να είναι λειτουργικός και άνετος. Παρακάτω, παρουσιάζονται οδηγίες σχετικά με τη σωστή διαρρύθμιση σαλονιού.

Φυσικά, η διαρρύθμιση σαλονιού εξαρτάται από την αρχιτεκτονική δομή του χώρου, αλλά και τις ανάγκες σας. Είτε ξεκινάτε τώρα να διαμορφώνετε το σπίτι σας, είτε απλώς επιθυμείτε μια αλλαγή στο σαλόνι σας, φροντίστε να σκέφτεστε πάντα την πρακτικότητα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δημιουργήστε άνετο πέρασμα

Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού-1

Το πιο σημαντικό σε ένα σαλόνι είναι να νιώθετε άνετα. Ταυτόχρονα, ένα σαλόνι με πολλά και ογκώδη έπιπλα δημιουργεί δυσκολία στις κινήσεις και δεν είναι καθόλου λειτουργικό. Έτσι, για τη σωστή διαρρύθμιση σαλονιού απαιτείται να υπάρχει αρκετός κενός χώρος προκειμένου να κινηθείτε εύκολα μεταξύ των επίπλων. Ιδανικά εάν υπάρχει μπαλκονόπορτα ή παράθυρο στο σαλόνι, θα πρέπει να δημιουργείται ένας νοητός διάδρομος που να οδηγεί στο άνοιγμα.

2. Ορίστε ένα κεντρικό σημείο

Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού-2

Η διαρρύθμιση σαλονιού καθορίζεται κυρίως γύρω από ένα κεντρικό σημείο. Τα πιο συνηθισμένα κεντρικά σημεία είναι είτε η τηλεόραση είτε το τζάκι. Αρχικά, χρειάζεται να ορίσετε ποιο είναι αυτό. Στην περίπτωση που υπάρχουν και τα δύο στο σαλόνι, θα πρέπει να δώσετε έμφαση σε ένα από τα δύο χωρίς όμως να παραμελείτε το δευτερεύον. Αρχικά, το κεντρικό σημείο του σαλονιού θα πρέπει να βρίσκεται σε οπτική επαφή κατά την είσοδο ενός επισκέπτη στο χώρο του καθιστικού και όχι να βρίσκεται “πλάτη” ή κρυμμένο σε κάποια γωνία. Επίσης, όταν πρόκειται για τηλεόραση και τζάκι μαζί, το ιδανικό θα ήταν να τα συνδυάσετε στο ίδιο σημείο. Αποτελεί μια πολύ κοινή λύση το να έχετε τζάκι και ακριβώς από πάνω την τηλεόραση. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να τα διαμορφώσετε με αυτόν τον τρόπο, σας προτείνουμε να επιλέξετε ως κεντρικό σημείο την τηλεόραση και να έχετε στο πλάι το τζάκι για να ζεσταίνει. Αυτό που πρέπει να προσέξετε φυσικά είναι να μην εμποδίσετε την οπτική επαφή με αυτό, για παράδειγμα με κάποιον καναπέ.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία

3. Διατηρήστε τον χώρο του καθιστικού

Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού-3

Εάν θέλετε να συνδυάσετε το καθιστικό και την τραπεζαρία και δεν ξέρετε πώς να το διαμορφώσετε τη διαρρύθμιση σαλονιού μπορείτε να τοποθετήσετε διαχωριστικά νοητά στοιχεία. Για να τον διαχωρίσετε ομοιόμορφα, τοποθετήστε έναν καναπέ ή δύο πολυθρόνες, ώστε να οριστεί πιο καθαρά ο χώρος του καθιστικού. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί και ένας νοητός διάδρομος μεταξύ των επίπλων και της τραπεζαρίας. Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα διαχωριστικό εσωτερικού χώρου από ξύλο ή γυψοσανίδα.

4. Επιλέξτε τη διάταξη επίπλων

Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού-4

Η διαρρύθμιση σαλονιού εξαρτάται κυρίως από το πως θα τοποθετήσετε τα έπιπλά σας. Οι δημοφιλέστεροι τρόποι διάταξης είναι τρεις. Μπορείτε να τοποθετήσετε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας σε σχήμα ‘Π’, ‘Γ’ ή παράλληλα. Το σχήμα ‘Γ’ είναι το πιο κοινό, αφού μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καναπέ και άλλον ένα κάθετα σε αυτό ή μια πολυθρόνα, αφήνοντας ελεύθερη τη μία πλευρά. Είναι ιδανική λύση για μικρά σαλόνια, αφού υπάρχει ελεύθερος χώρος, πράγμα που κάνει το σαλόνι να δείχνει μεγαλύτερο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή