Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι

Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπλε είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα, όπως έχουν δείξει και πολλές έρευνες. Είναι ήρεμο, διακριτικό, αλλά και αισθητικά όμορφο και μοντέρνο. Ειδικά για τη χώρα μας, το μπλε έχει μια ιδιαίτερη αξία. Θυμίζει τη θάλασσα, τον ουρανό, αλλά και τόσους συμβολισμούς ακόμα που έχουν συνδεθεί με την Ελλάδα. Πέρα από αυτά, όμως, το μπλε χρώμα είναι, εκ φύσεως, εντυπωσιακό και ταιριάζει στη διακόσμηση μεσογειακών σπιτιών.

Ανοιχτές, ή σκούρες, γκριζωπές, ή προς το μωβ, το μπλε έχει πάρα πολλές αποχρώσεις που μπορείτε να βρείτε σε ένα χρωματολόγιο. Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιείτε κάποια πολύ σκούρα απόχρωση, ίσως να θέλετε να τη συνδυάσετε και με πιο ανοιχτά χρώματα, για να μην σκοτεινιάσει ο χώρος. Μπορείτε να βάψετε σε σκούρο μπλε έναν μεγάλο τοίχο και λευκούς τους γύρω τοίχους και το ταβάνι. Εάν το βάψιμο δεν είναι κάτι που σκέφτεστε να κάνετε αυτή την χρονική περίοδο μπορείτε να τοποθετήσετε μπλε διακοσμητικά χώρου σε όποια απόχρωση προτιμάτε.

Εάν χρειάζεστε έμπνευση για να αποφασίσετε ποιο χρώμα είναι το κατάλληλο για εσάς σε αυτό το άρθρο, θα δείτε τις αγαπημένες αποχρώσεις του μπλε για να εμπνευστείτε για τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ναυτικό μπλε

Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι-1

Το ναυτικό μπλε είναι ένα πολύ αγαπημένο μπλε που πήρε την ονομασία του από τις στολές του Βρετανικού ναυτικού. Είναι μια από τις αποχρώσεις του μπλε που ταιριάζει πολύ σε σαλόνια και υπνοδωμάτια με χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό, ή πολύ ανοιχτό γκρι στους τοίχους του δωματίου. Tο ναυτικό μπλε είναι μια ιδιαίτερη απόχρωση που όμως δεν σας κοστίζει τη φωτεινότητα στον χώρο σας, ενώ δίνει και την αίσθηση βάθους. Επίσης, συνδυάζεται πολύ αρμονικά με ανοιχτές αποχρώσεις του ξύλου, αλλά και ανοιχτό κίτρινο και κρεμ.

2. Μπλε denim

Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι-2

Το denim μπλε, ή αλλιώς μπλε των τζιν, είναι μια απόχρωση μεταξυ μπλε και γκρι. Είναι από τις αποχρώσεις του μπλε που έχουν διαβαθμίσεις, μπορεί να είναι λίγο πιο ανοιχτό, ή λίγο πιο σκούρα ανάλογα με την προτίμησή σας. Το χρώμα αυτό είναι πολύ της μόδας για τοίχους, αλλά και για έπιπλα και κουρτίνες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε όλα μαζί. Μπορείτε να συνδυάσετε denim αποχρώσεις του μπλε σε τοίχους με γκρίζα, μπεζ και λευκά έπιπλα, αλλά και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες. Επίσης, μπορείτε να βάψετε κάποια σημεία στους τοίχους λευκά, διατηρώντας έτσι τη φωτεινότητα του χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Μπλε πετρόλ

Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι-3

Το πετρόλ είναι ένας συνδυασμός μεταξύ μπλε και πράσινου, είναι όμως πιο βαθύ από το teal blue. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις του μπλε και ο ακριβής τόνος του μπορεί να ποικίλει. Μπορεί οι πετρόλ τοίχοι να τείνουν περισσότερο προς το μπλε, ή περισσότερο προς το πράσινο, ότι και αν διαλέξετε είναι μια ιδανικη επιλογή για τον χώρο σας. Αν σκέφτεστε να διακοσμήσετε τον χώρο σας σε ρομαντικό στυλ, μπορείτε να συνδυάσετε το πετρόλ με το ροζ παστέλ. Αν θέλετε κάτι πολύ σύγχρονο και εντυπωσιακό, συνδυάστε πετρόλ με κίτρινο, ή ασπρόμαυρο.

4. Γαλανό

Ονειρεμένες αποχρώσεις του μπλε για το σπίτι-4

Το γαλανό, ή κυανό χρώμα, είναι το γαλάζιο του ουρανού σε μια καλοκαιρινή μέρα. Αν και ανήκει στις ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, πρόκειται για ζωηρό χρώμα που δεν περνά απαρατήρητο. Το γαλανό χρώμα συμβολίζει την ηρεμία, την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά. Είναι πολύ καλό χρώμα για μεσογειακά σπίτια με άποψη. Επίσης, θεωρείται πως βοηθά στη μείωση του άγχους. Ταιριάζει σε τοίχους σαλονιών, υπνοδωματίων, αλλά και κουζινών. Είναι πολύ αγαπημένο χρώμα για χαρούμενες κουζίνες, που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω από το παραδοσιακό.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή