Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου

Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν θέλετε να ανεβάσετε τη διάθεσή σας και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι, όπως του αξίζει, αν λατρεύετε τις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στο μπαλκόνι σας, τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρει και η καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ομορφύνετε τον χώρο σας. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού, απαιτούν λίγο κόπο και προσφέρουν πολύ μεγάλη ανταμοιβή, ενώ σας ανανεώνουν χωρίς να χρειαστείτε να ανακαινίσετε όλο το σπίτι σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κρυφός φωτισμός ή κρεμαστά φανάρια

Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου-1

Ο κρυφός φωτισμός συγκαταλέγεται περισσότερο στις “επενδύσεις” για το σπίτι παρά στις καλοκαιρινές ιδέες διακόσμησης. Όμως προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξετε εξ ολοκλήρου την ατμόσφαιρα και την αντίληψη σας για τον χώρο που σας περιβάλλει. Ταιριάζει τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και έχει διπλή λειτουργία, πρακτική και αισθητική. Αν αναζητάτε μια οικονομικότερη λύση για το σπίτι σας, μπορείτε να κρεμάσετε όμορφα κρεμαστά φανάρια στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σας και να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι.

2. Η γοητεία της βουκαμβίλιας

Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου-2

Η βουκαμβίλια, μπορεί να ανεβάσει την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού διότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι και μόνο η σκέψη της θυμίζει νοσταλγικά, όμορφα καλοκαίρια του παρελθόντος και γεμίζει την καρδιά με μοναδικά χρώματα και συναισθήματα. Εξαιρετικά δημοφιλής στις μεσογειακές χώρες, η βουκαμβίλια αναρριχάται πολύ γρήγορα και στολίζει τις εισόδους και τις βεράντες των σπιτιών με μοναδικό τρόπο.

3. Απαλά και ανοιχτά χρώματα τοίχων

Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου-3

Τα ανοιχτά χρώματα μέσα και έξω από το σπίτι βοηθούν ώστε το διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό όλο το καλοκαίρι. Προτιμήστε οι εξωτερικοί σας τοίχοι να είναι ανοιχτόχρωμα βαμμένοι ώστε οι τοίχοι να μην πυρακτώνονται εύκολα και τα δωμάτια να είναι πιο δροσερά. Τους εξωτερικούς τοίχους επιλέξτε να τους βάψετε με χρώματα που έχουν ιδιότητες αποβολής της ηλιακής ακτινοβολίας. Υπάρχουν πολλά ειδικά χρώματα θα σας προσφέρουν μείωση στη θερμοκρασία των δομικών υλικών έως και 12 βαθμούς.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Η δύναμη του λευκού

Οικονομικές ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού και κήπου-4

Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν σας θυμίζει καλοκαίρι είναι τα σκούρα χρώματα και τα “βαριά” έπιπλα. Η αντικατάσταση τον επίπλων είναι φυσικά μία δύσκολη και αρκετά δαπανηρή υπόθεση. Μπορείτε όμως πολύ πιο απλά, να βάψετε τις σκούρες ξύλινες επιφάνειες με λευκό χρώμα. Ειδικά αν ο χειμώνας έχει αφήσει τα σημάδια του στα έπιπλα του μπαλκονιού και του κήπου σας, τότε αυτό το μικρό “φρεσκάρισμα” είναι απαραίτητο για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή