Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα

Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κήπος συνηθίζεται να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα μπαλκόνια κι έτσι αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για δημιουργικότητα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει και ορισμένα προβλήματα. Μεγάλος κήπος σημαίνει μεγάλες ανάγκες κηπουρικής και σχετικά μεγάλο κόστος, σε σχέση με ένα μικρό μπαλκόνι. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα αλήθεια. Στο παρακάτω άρθρο θα εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε έναν κήπο με προσωπικότητα χωρίς όμως να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Πετρόκτιστο μονοπάτι

Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα-1

Αυτή η ιδέα για διακόσμηση κήπου με πέτρα δεν είναι καινούργια, αλλά είναι παραδοσιακή και πολύ αγαπημένη. Τα μονοπάτια που έχουν χτιστεί με πέτρα προξενούν πάντα εντυπωσιασμό και δέος. Συνήθως, συναντώνται στην επαρχία, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για να αξιοποιηθεί η ιδέα. Αλλά είναι μια εξαιρετική ιδέα και για τον κήπο του σπιτιού σας αφού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πετρόκτιστο, ή πλακόστρωτο μονοπάτι. Μπορείτε, επίσης, να σχεδιάσετε ένα μονοπάτι από την είσοδο του κήπου, ως την είσοδο του σπιτιού σας. Το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα το κόστος υλοποίησης της ιδέας δεν είναι πολύ μεγάλο.

2. Χτισμένα παρτέρια

Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα-2

Μια από τις πιο αγαπημένες διακοσμήσεις για κήπους σπιτιών είναι η διακόσμηση με παρτέρια. Τα παρτέρια μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα και μικρά φυτά, από καλλωπιστικά λουλούδια, έως και θάμνους. Είναι πολύ πιο βολικά από τη χρήση γλαστρών, διότι ποτίζονται πιο εύκολα και αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στα φυτά, χωρίς να περιορίζουν τις ρίζες τους. Βέβαια, ένα όμορφο και περιποιημένο παρτέρι χρειάζεται αφοσίωση και δουλειά. Έτσι πετυχαίνετε καλύτερη αισθητική, αλλά και πρακτικότητα αφού οι διαρροές νερού κατά το πότισμα μειώνονται δραστικά, κάνοντας πιο εύκολη την καθαριότητα του κήπου σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Πέτρινο συντριβάνι

Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα-3

Εάν αυτό που σας λείπει από τον κήπο σας είναι ένα πολυτελές στοιχείο τότε το συντριβάνι από πέτρα είναι ένας πανέμορφος τρόπος για να το πετύχετε. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο και φανταχτερό, το ζήτημα είναι να ταιριάζει με τη γενικότερη εικόνα που θέλετε να έχει ο κήπος σας. Το συντριβάνι εκτός ότι είναι μια ιδέα που θα λατρέψουν όλοι όσοι επισκέπτονται το σπίτι σας, θα σας χαρίσει παράλληλα, την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας στον κήπο σας. Επίσης, έχει αναγνωριστεί και ως ιδανικό στοιχείο για μια πολυτελή διακόσμηση κήπου με πέτρα.

4. Δάπεδο με χαλίκι

Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα-4

Το χαλίκι αποτελεί μια μικρότερη έκδοση της πέτρας. Είναι, δηλαδή, πολύ ψιλή πέτρα σε διάφορα χρώματα. Χάρη στο χαλίκι, φτιάχνονται ψηφιδωτά σχέδια με βάση την πέτρα, κάτι που είναι αξιοθαύμαστο. Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε με χαλίκι το μονοπάτι που οδηγεί από την είσοδο του κήπου ως και την είσοδο του σπιτιού. Μπορείτε να χτίσετε σκαλιά εκπληκτικής ομορφιάς που εντυπωσιάζουν καθέναν που τα βλέπει, ή και να βάλετε χαλίκι γύρω από τα δέντρα του κήπου σας για ομορφιά.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή