Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν

Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυψοσανίδα είναι ένα μαγικό οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στα καθημερινά προβλήματά σας. Έχει ιδιότητες που ενισχύουν την καλή εσωτερική θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία του σπιτιού. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι για τους οποίους η χρήση της έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Όμως, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη γυψοσανίδα προς το συμφέρον σας και να αυξήσετε την αισθητική αξία του σπιτιού σας. Ο τρόπος αυτός είναι οι οροφές με γυψοσανίδα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που αξίζουν την προσοχή σας. Οι οροφές αυτές ονομάζονται διαφορετικά και ψευδοροφές, γιατί ουσιαστικά βασίζονται στην κανονική οροφή του σπιτιού σας. Ωστόσο, αν η οροφή στο σπίτι σας είναι ήδη πιο χαμηλή, ίσως το χτίσιμο ψευδοροφής να μην είναι αυτό που χρειάζεστε. Υπάρχουν και άλλες μοντέρνες επιλογές για να χρησιμοποιήσετε τη γυψοσανίδα στον χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το τζάκι σας με γυψοσανίδα ή να επενδύσετε σε έναν τοίχο με ράφια υψηλής αισθητικής.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Οροφή με κρυφό φωτισμό

Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν-1

Το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι μια πρόσθετη νότα πολυτέλειας για το σπίτι και συνήθως, λειτουργεί συμπληρωματικά προς τον βασικό φωτισμό του χώρου. Ο πιο εύκολος και αισθητικά όμορφος τρόπος να τοποθετήσετε σύστημα κρυφού φωτισμού, είναι να το συνδυάσετε με ψευδοροφή από γυψοσανίδα. Η τοποθέτηση ψευδοροφής είναι μια αγαπημένη κατασκευή για το σπίτι και βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Εκτός από το να δημιουργεί ξεχωριστή ατμόσφαιρα, το σύστημα κρυφού φωτισμού εστιάζει στα σημεία που επιθυμείτε, αναδεικνύοντας κάποια αντικείμενα του χώρου σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για γυψοσανίδες

2. Οροφή με διχρωμία

Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν-2

Οι οροφές με γυψοσανίδα, αλλά και γενικότερα οι κατασκευές από γυψοσανίδα, έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημα αυτό είναι πως μπορούν εύκολα να βαφτούν στο χρώμα της επιλογής σας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ψευδοροφή μπορεί εύκολα να ταιριάξει με τη διακόσμηση του χώρου. Μπορείτε, ακόμα, να βάψετε την ψευδοροφή από γυψοσανίδα με δύο διαφορετικά χρώματα για ένα ξεχωριστό και μοντέρνο αποτέλεσμα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να διαλέξετε τη διχρωμία της οροφής σας πολύ προσεκτικά και να μην χρησιμοποιείτε πολύ φανταχτερές αποχρώσεις. Ειδικά αν οι τοίχοι του δωματίου σας έχουν ήδη ζωηρά χρώματα, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι θορυβώδης και να αποπροσανατολίσει το βλέμμα.

3. Οροφή με γεωμετρικά σχήματα

Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν-3

Τα γεωμετρικά σχήματα είναι μοντέρνα στοιχεία της σύγχρονης διακόσμησης, στην οποία κυριαρχούν οι ίσιες και καθαρές γραμμές, η απλότητα και η κομψότητα χωρίς περιττές υπερβολές. Μπορείτε να κινηθείτε στο μοτίβο αυτό, ακόμα και στις οροφές με γυψοσανίδα. Ένα πολύ όμορφο σχέδιο για ψευδοροφή από γυψοσανίδα είναι ο σχηματισμός σε τετράγωνα. Είναι μια επιλογή μοντέρνα και πρωτοποριακή για κάθε στυλ διακόσμησης. Ειδικά αν σκέφτεστε να τοποθετήσετε ψευδοροφή σε σαλόνι μεγάλων διαστάσεων, ο σχεδιασμός σε τετράγωνα θα αναδείξει τον χώρο.

4. Οροφή σε κυκλικό σχέδιο

Σχέδια για οροφές με γυψοσανίδα που θα σας εντυπωσιάσουν-4

Οι καμπυλωτές γραμμές χρησιμοποιούνται εντελώς διαφορετικά, σε σχέση με τις ίσιες γραμμές. Έτσι, μια ψευδοροφή σε κυκλικό σχήμα θα φέρει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, από μια ψευδοροφή σε τετράγωνα. Οι οροφές με γυψοσανίδα σε καμπύλες γραμμές είναι πιο κλασικές και δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αρχοντικό. Ένας απλός τρόπος για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την αίσθηση της κομψότητας, είναι να επιλέξετε σωστά φωτιστικά οροφής. Για παράδειγμα, κάποιες κλασικές επιλογές με ξύλο που κάνουν αντίθεση με το ουδέτερο χρώμα της οροφής, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή