Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας

Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στη διαρρύθμιση των σύγχρονων σπιτιών. Κατά βάση το μινιμαλιστικό στυλ, έχει τις ρίζες του στην αφαιρετική διακόσμηση, η οποία θεωρεί πως η απλότητα είναι το παν. Με άλλα λόγια, πρεσβεύει την άποψη ότι το βλέμμα πρέπει να μπορεί να πλανάται στο χώρο, χωρίς να κουράζεται. Συνεπώς, τα φανταχτερά στοιχεία είναι περιττά.

Για τους περισσότερους χώρους του σπιτιού, αρκεί να γνωρίζετε μερικούς βασικούς κανόνες, για να έχετε ένα αξιόλογο μίνιμαλ αποτέλεσμα. Ωστόσο, για το σαλόνι θα πρέπει να δείξετε περισσότερη φροντίδα, αφού πρόκειται για το βασικό και συνήθως μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού.

Παρακάτω παρουσιάζονται στοιχεία μίνιμαλ διακόσμησης για το σαλόνι σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Οι τοίχοι

Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας-1

Το βασικότερο στοιχείο μέσα στο σπίτι είναι φυσικά το χρώμα στους τοίχους. Το κυρίαρχο χρώμα του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης είναι το λευκό. Αυτό συμβαίνει, γιατί δίνει την αίσθηση της απλότητας και φωτίζει τον χώρο, ενώ είναι πάντα στη μόδα.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να διατηρήσετε το σαλόνι σας κομψό και λιτό και με αποχρώσεις άλλων χρωμάτων. Για παράδειγμα, οι ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ, του γαλάζιου και του πράσινου, μπορούν να σας προσφέρουν εξίσου απλό και φωτεινό αποτέλεσμα με το λευκό. Επίσης, η μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού επιβάλλει ο χώρος να είναι ευάερος και ευήλιος, κάτι που πάντα είναι επιθυμητό για ένα όμορφο σαλόνι. Συνεπώς, μπορείτε να επενδύσετε σε μεγάλα παράθυρα, ή μεγάλες μπαλκονόπορτες.

2. Τα έπιπλα

Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας-2

Για μια πετυχημένη μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, χρειάζονται και τα κατάλληλα έπιπλα. Γενικά, εξαιτίας της μινιμαλιστικής διακόσμησης, ο χώρος τείνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Ωστόσο, αν το σαλόνι είναι σχετικά μικρό, δεν χρειάζεται να το φορτώσετε με μεγάλα έπιπλα. Δυο άνετες πολυθρόνες, ή πουφ και ένα απλό τραπέζι, θα δημιουργήσουν ένα άνετο καθιστικό για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Αν το σαλόνι σας είναι μεγάλο, μπορείτε να κατευθυνθείτε και προς τη λύση των μεγαλύτερων επίπλων. Ένας μεγάλος γωνιακός καναπές, για παράδειγμα, μπορεί να είναι το στοιχείο που θα αναδείξει μοναδικά τον χώρο σας. Φυσικά, τα χρώματα των επίπλων θα πρέπει να συμπληρώνουν αρμονικά το χρώμα των τοίχων. Ειδικά αν έχετε αποφασίσει να βάψετε τους τοίχους λευκούς, ή γκρι, τότε τα έπιπλα σε λευκό, ή μαύρο χρώμα μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα με τη μίνιμαλ διακόσμηση που επιθυμείτε να πετύχετε.

3.  Το πάτωμα

Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας-3

Μην ξεχνάτε τη σημαντικότητα του δαπέδου, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί όλη η διακόσμηση. Η μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού δεν σας περιορίζει ιδιαίτερα ως προς το υλικό του πατώματος. Πάτωμα από ξύλο, από λευκό μάρμαρο, κεραμικά πλακάκια σε ουδέτερες αποχρώσεις, σκυρόδεμα και άλλα πολλά μπορούν να ταιριάξουν με την ιδανική μινιμαλιστική διακόσμηση.

Αν, ωστόσο, αν αγαπάτε το μωσαϊκό, ίσως να προβληματιστείτε αρκετά. Αναμφίβολα, το μωσαϊκό μπορεί να είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που εντυπωσιάζει, αλλά συνήθως δεν ακολουθεί το πρότυπο της απλότητας που εκφράζει ο μινιμαλισμός. Συνεπώς, καλό θα ήταν να επιλέξετε απλά χρώματα και σχέδια, όπως και στους τοίχους.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για το δάπεδο του σπιτιού σας

4. Τα διακοσμητικά στοιχεία

Πώς θα δώσετε μίνιμαλ χαρακτήρα στο σαλόνι σας-4

Το γεγονός ότι ακολουθείτε ένα στυλ αφαιρετικής διακόσμησης, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε έργα τέχνης και άλλα διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο σας. Ωστόσο, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου να διατηρείται η απλότητα και να μην φορτώνετε το σαλόνι με περιττά αντικείμενα που προξενούν “θόρυβο”.

Μια χρήσιμη ιδέα για έργα τέχνης σε μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, είναι οι μεγάλοι πίνακες. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ιδιαίτερο πίνακα σε αποχρώσεις κοντινές με αυτές των επίπλων. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να επιλέξετε έναν μεγάλο πίνακα σε έντονες αποχρώσεις, αν επιθυμείτε να προσελκύει τα βλέμματα.

Άλλη μια πολύ καλή ιδέα για να συμπληρώσετε μια ιδανική μίνιμαλ διακόσμηση στο σαλόνι, είναι η χρήση ενός μεγάλου καθρέφτη. Ο καθρέφτης προσθέτει κομψότητα και αντικατοπτρίζει το χώρο, με αποτέλεσμα να φαίνεται ξεκάθαρα μεγαλύτερος. Σε κάθε περίπτωση, τα μικρά και πολλά στοιχεία, όπως οι μικρές απεικονίσεις στους τοίχους, είναι καλό να αποφεύγονται. Ακόμα κι αν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο που θα καταλάμβανε ένας μεγάλος πίνακας, ή καθρέφτης, το αποτέλεσμα που δημιουργούν είναι πιο περίπλοκο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή