Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πέτρα είναι ένα φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη χώρα μας. Συνήθως τοποθετείται σε εξοχικά ή σε σπίτια στο χωριό, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Πρόκειται για ένα διαχρονικό υλικό που δύσκολα θα το βαρεθείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πέτρα σε πολλά σημεία του σπιτιού σας. Παρ’ όλα αυτά, η επένδυση τοίχου με πέτρα αποτελεί μια μοντέρνα και κομψή επιλογή για τη διακόσμηση ενός σπιτιού.

Η πέτρα είναι ικανή να ταιριάξει με οποιοδήποτε στυλ θέλετε να δώσετε στον χώρο σας. Είτε αυτό είναι ρουστίκ και παραδοσιακό είτε βιομηχανικό, με τους κατάλληλους συνδυασμούς θα αναδειχθεί όπως της αξίζει. Ακόμα και ένα μικρό σημείο με πέτρα είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα. Επίσης, υπάρχουν πολλά σχέδια και αποχρώσεις πέτρας από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει με τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1.Επένδυση μπάνιου με πέτρα

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα-1

Προσθέστε πέτρα στη διακόσμηση του μπάνιου σας, και δημιουργήστε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Συνήθως, οι διακοσμητές των ξενοδοχείων καταφεύγουν στην επένδυση τοίχου με πέτρα, πράγμα που χαρίζει αέρα πολυτέλειας. Μπορείτε να “ντύσετε” ολόκληρο το μπάνιο σας με πέτρα ή μόνο ένα μέρος αυτού. Ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την αίσθηση που θέλετε να δώσετε, χρησιμοποιήστε ανοιχτό ή σκούρο χρώμα πέτρας. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό μπάνιο είναι προτιμότερο να διαλέξετε τις ανοιχτές αποχρώσεις για να μεγαλώσει ο χώρος. Επίσης, η καταλληλότερη επιλογή είναι ο σχιστόλιθος είτε σμιλεμένος είτε όχι.

2. Επένδυση τζακιού με πέτρα

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα-2

Εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι στο σπίτι τους, τότε μπορείτε εύκολα να το επενδύσετε με πέτρα και να κάνετε τον χώρο σας πιο αριστοκρατικό και περιποιημένο. Επενδύστε, λοιπόν, με πέτρα ολόκληρο τον τοίχο που βρίσκεται το τζάκι σας για να γίνει το επίκεντρο του σαλονιού σας. Ταιριάζει τόσο σε συμβατικά τζάκια όσο και σε ενεργειακά. Επιπλέον, η πέτρα αποτελεί ένα υλικό με μεγάλη αντοχή τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες όσο και στο πέρασμα του χρόνου. Ειδικά, εάν είστε λάτρης του παραδοσιακού στυλ, τότε η πέτρα είναι το ιδανικότερο υλικό για να εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

3. Επένδυση σαλονιού με πέτρα

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα-3

Ακόμα και αν το σπίτι σας δεν διαθέτει τζάκι, η επένδυση τοίχου με πέτρα στο σαλόνι σας θα δώσει τη ζεστασιά και την κομψότητα που αναζητάτε. Επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα industrial στυλ διακόσμησης. Εναλλακτικά, οι γήινες αποχρώσεις χαρίζουν ηρεμία και κάνουν τον χώρο πιο προσιτό. Επίσης, θα συνδυάσετε την πέτρα και με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σας με μεγάλη ευκολία . Όπως και να έχει, επιλέξτε να “ντύσετε” με πέτρα έναν από τους τοίχους σας, ώστε να έχετε ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα οικονομικότερο αποτέλεσμα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για επένδυση τοίχου με πέτρα

4. Αναβαθμίστε τη ντουζιέρα σας επενδύοντάς την με πέτρα

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα-4

Εάν νιώθετε ότι τα απλά πλακάκια στο μπάνιο δίνουν ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα στον χώρο σας, η πέτρα είναι η κατάλληλη επένδυση για εσάς. Με την επένδυση τοίχου με πέτρα θα νιώθετε διαρκώς ότι βρίσκεστε σε spa. Επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις σμιλεμένης και λείας πέτρας και αλλάξετε την όψη του μπάνιου σας. Επίσης, η πέτρα είναι περισσότερο ανθεκτική στην υγρασία που δημιουργείται από τους υδρατμούς, επομένως όχι μόνο δίνει αισθητική αξία στον χώρο σας, αλλά είναι μια επένδυση η οποία θα σας κρατήσει για χρόνια.

5. Επένδυση πέτρας στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας

Εναλλακτικές ιδέες για την επένδυση τοίχου με πέτρα-5

Η επένδυση τοίχου με πέτρα μπορεί να γίνει και στους λιγότερο κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι το υπνοδωμάτιό σας. Μεταμορφώστε τον ιδιωτικό σας χώρο και δημιουργήστε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που θα λατρέψετε. Επίσης, και στην περίπτωση του δωματίου, είναι  προτιμότερο να επενδύσετε έναν από τους τοίχους προκειμένου να μην “βαρύνει” ο χώρος. Για να εκπροσωπήσετε το ρουστίκ στυλ, συνδυάστε την πέτρα με ξύλινο πάτωμα ή έπιπλα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή