Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν θέλετε να δώσετε αέρα πολυτέλειας και κομψότητας στο σπίτι σας, τότε ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι χρησιμοποιώντας μαρμάρινα πλακάκια στο δάπεδο ή στον τοίχο. Εναλλακτικά, ως οικονομικότερη λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, τα οποία θα σας χαρίσουν αισθητικά το ίδιο αποτέλεσμα. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ορισμένες ιδέες για τα μαρμάρινα πλακάκια ώστε να διαλέξετε εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στον χώρο σας.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία όσον αφορά το μάρμαρο από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Η εξόρυξη μαρμάρων σε πολλές ελληνικές περιοχές είναι ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο και προτιμάται από πολλούς. Επίσης, οι επιλογές είναι πολλές, τόσο στις αποχρώσεις μαρμάρου όσο και στο φινίρισμά του. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε το μάρμαρο με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης επιθυμείτε και να το τοποθετήσετε σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γυαλιστερό λευκό μάρμαρο με νερά

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα-1

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα μαρμάρινα πλακάκια ή τα πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο είναι το λευκό μάρμαρο που σχηματίζει “νερά” διαφόρων αποχρώσεων. Συνήθως τοποθετούνται στο πάτωμα ή τους τοίχους του μπάνιου. Παρ’ όλα αυτά, εσείς μπορείτε να τα εφαρμόσετε ακόμα και στην κουζίνα σας καθώς δίνουν την αίσθηση ενός αριστοκρατικού χώρου και προσθέτουν μια νότα πολυτέλειας. Ταυτόχρονα, το λευκό χρώμα έχει την τάση να κάνει έναν χώρο να δείχνει αρκετά μεγαλύτερος, επομένως είναι μια καλή ιδέα να τα τοποθετήσετε στο μικρό σας μπάνιο. Τέλος, επιλέξτε γυαλιστερό φινίρισμα για τα πλακάκια σας, προκειμένου να δώσετε επιπλέον φως στον χώρο, αλλά και φινέτσα.

2. Γυαλιστερό μαύρο μάρμαρο με νερά

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα-2

Εάν ψάχνετε για ακόμα πιο εκλεπτυσμένα μαρμάρινα πλακάκια ή πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, τότε επιλέξτε το μαύρο χρώμα. Επενδύοντας το δάπεδο ενός χώρου του σπιτιού σας με μαύρα μαρμάρινα πλακάκια με “νερά” ανοιχτών αποχρώσεων, θα σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ιδιαίτερα τα γυαλιστερά μαύρα πλακάκια είναι μια μοντέρνα ιδέα που χαρίζουν κομψότητα σε οποιοδήποτε χώρο κι αν τοποθετηθούν. Ωστόσο, εάν θέλετε να τα τοποθετήσετε στο μπάνιο σας, αλλά ο χώρος δεν φωτίζεται κατάλληλα είναι καλό να μην ντύσετε εξ ολοκλήρου με μαύρο μάρμαρο, καθώς ο χώρος θα σκοτεινιάσει και θα φαίνεται ακόμα μικρότερος. Επιλέξτε, λοιπόν, να επενδύσετε μόνο το πάτωμα ή τους τοίχους του μπάνιου σας.

3. Μαρμάρινα πλακάκια με μοτίβο

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα-3

Εάν θέλετε να δώσετε ένα κομψό, αλλά παράλληλα μοντέρνο ύφος στο σπίτι σας, τότε επιλέξτε τα μαρμάρινα πλακάκια με μοτίβα. Το μοτίβο μπορεί να είναι ένας κύκλος, ένα λουλούδι ή απλώς ένας ρόμβος. Είναι ένας τρόπος για να δώσετε χαρακτήρα στο πάτωμα ή τους τοίχου, δημιουργώντας όμορφα σχήματα και αντιθέσεις χρωμάτων. Επίσης, αν επιλέξετε ένα από τα μοτίβα, τότε φροντίστε να διατηρήσετε την υπόλοιπη διακόσμηση σε ήπιους τόνους, αφού πρόκειται για ένα εκκεντρικό στοιχείο που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση.

4. Γκρι ματ γρανίτης

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα-4

Ο γκρι γρανίτης με ματ φινίρισμα επιλέγεται αρκετά για την επένδυση του δαπέδου. Η ματ επιλογή παραπέμπει σε πιο γήινη και φυσική προσέγγιση, πράγμα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για την ιδανική λύση αν θέλετε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε βιομηχανικό στυλ. Μάλιστα, σε συνδυασμό με άλλες αποχρώσεις του γκρι σε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, θα σας χαρίσει το ύφος που επιθυμείτε. Επίσης, τα πλακάκια με όψη γκρι γρανίτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν άψογα και για την επένδυση δαπέδου εξωτερικού χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τοποθέτηση πλακιδίων γρανίτη  

5. Μάρμαρο σε γήινες αποχρώσεις

Ιδέες για μαρμάρινα πλακάκια που χαρίζουν πολυτέλεια & κομψότητα-5

Τα μαρμάρινα πλακάκια ή τα πλακάκια που μοιάζουν με μάρμαρο, διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις. Ωστόσο, μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές είναι τα μαρμάρινα πλακάκια σε γήινες αποχρώσεις. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, χωρίς να σας δεσμεύουν. Εάν θέλετε μπορείτε ακόμα και να επενδύσετε ολόκληρο το μπάνιο με αυτά. Πρόκειται για μια επιλογή που ναι μεν χαρίζει πολυτέλεια, αλλά η συγκεκριμένη απόχρωση κάνει τον χώρο να φαίνεται φυσικός και οικείος. Συνεπώς, εάν θέλετε ο χώρος σας να μην μοιάζει αριστοκρατικός, αλλά να υπάρχει μια νότα εκλεπτυσμένων υλικών, τότε επιλέξτε τις γήινες αποχρώσεις μαρμάρου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή