Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;

Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση ξύλου ήταν και είναι κύριαρχη σε κάθε είδος κατασκευής. Είναι γεγονός πως η δύναμη του ξύλου στηρίζεται τόσο στις μηχανικές του ιδιότητες όσο και στην απαράμιλλη διαχρονική ομορφιά του.

Μπορεί ορισμένες φορές να μην το παρατηρείτε, αλλά το ξύλο υπάρχει πραγματικά παντού. Χρησιμοποιείται για πολλές και διαφορετικές κατασκευές στο σπίτι, όπως δάπεδα και παρκέ, εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα, πόρτες, σκάλες, στέγες, μπαλκόνια και ταβάνια. Όμως, η πιο συνηθισμένη χρήση του είναι για τη δημιουργία των επίπλων που διακοσμούν τα δωμάτιά σας και δίνουν στους χώρους σας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κουζίνα

Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;-1

Σε κάθε κουζίνα υπάρχει πολύ έντονη η παρουσία του ξύλου. Πάγκοι, ντουλάπια, ράφια, τραπέζια και καρέκλες είναι μόνο μερικά από τα έπιπλα που κυριαρχεί το ξύλο. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί επιλέγουν ως είδος ξύλου την οξιά, καθώς πρόκειται για σκληρό, κομψό και ελαστικό ξύλο. Μάλιστα, είναι  η κατάλληλη επιλογή για κάθε κουζίνα αφού χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή καρεκλών, τραπεζιών, αλλά και για την κατασκευή πάγκων κουζίνας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό για τα ντουλάπια της κουζίνας

2. Μπάνιο

Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;-2

Αν και συγκριτικά με την κουζίνα, η χρήση του ξύλου σε αυτό τον χώρο είναι πιο περιορισμένη, σε πολλά μπάνια τοποθετείται ξύλινο έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο, στο οποίο στηρίζεται ο νιπτήρας. Ακόμη, μπορείτε να πλαισιώσετε τους καθρέπτες με ξύλο για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Μάλιστα, αν απαιτείται επιπλέον αποθηκευτικός χώρος, οι ξύλινες ντουλάπες και τα ράφια από ξύλο μπορούν να σας βοηθήσουν για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο σφένδαμος είναι ένα είδος ξύλου που αποτελεί μια αρκετά οικονομική και ποιοτική λύση, καθώς το υλικό του χαρακτηρίζεται από αντοχή και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Το συγκεκριμένο είδος είναι δημοφιλές για την κατασκευή επίπλων κουζίνας, τραπεζιών, ντουλαπιών, και βιβλιοθηκών αλλά ταιριάζει ιδιαίτερα και στον χώρο του μπάνιου.

3. Κρεβατοκάμαρα  

Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;-3

Στην κρεβατοκάμαρα το ξύλο κυριαρχεί στα κρεβάτια, στα κομοδίνα, στα ράφια, στις ντουλάπες και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση κάθε κρεβατοκάμαρας. Το ιδανικό είδος ξύλου για το υπνοδωμάτιο σας είναι η καρυδιά  καθώς συνδυάζει υψηλή αντοχή στην κάμψη αλλά και πολυτέλεια. Τέλος, χρησιμοποιείται περισσότερο για πιο περίτεχνες κατασκευές επιπλοποιίας, όπως σε κεφαλάρια κρεβατιών και τα κομοδίνα λόγω της σταθερότητάς του.

4. Καθιστικό

Ποιο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας;-4

Τα τραπεζάκια σαλονιού, οι καναπέδες, οι καρέκλες και τα έπιπλα για την τηλεόραση αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε καθιστικού. Ειδικότερα, αν το καθιστικό βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία, τότε στο σκηνικό προστίθενται τραπέζια και βιτρίνες. Μάλιστα, όσον αφορά το είδος του ξύλου, ο σφένδαμος αποτελεί μια αρκετά οικονομική και ποιοτική λύση, καθώς το υλικό του χαρακτηρίζεται από αντοχή και το αποτέλεσμα είναι όμορφο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή