Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μικρό σπίτι δεν πρέπει να σας κάνει να νιώθετε μειονεκτικά, αλλά ίσα ίσα να σας προκαλεί να το διακοσμήσετε όσο πιο λειτουργικά γίνεται. Ωστόσο, αν έχετε ένα σπίτι στην επαρχία ή ένα εξοχικό σε κάποιο χωριό φτιαγμένο από πέτρα, φροντίστε να συνδυάσετε σωστά τα υλικά δίνοντάς του την αισθητική που επιθυμείτε. Τα μικρά πέτρινα σπίτια, λοιπόν, θα σας οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια, αφού καλείστε να συνδυάσετε τα δύο αυτά στοιχεία.

Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες και στυλ που μπορείτε να επιλέξετε. Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να εμπνευστείτε από ρουστίκ, μίνιμαλ ή βιομηχανικό στυλ διακόσμησης και να διαλέξτε τα στοιχεία που ταιριάζουν στην αισθητική σας. Η πέτρα ως υλικό, είτε είναι εσωτερικά του σπιτιού, είτε εξωτερικά, δεν πρέπει να σας δεσμεύει να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο διακόσμησης.

Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε το μικρό πέτρινο σπίτι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Συνδυάστε την πέτρα με το ξύλο για ρουστίκ στυλ

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια-1

Ο συνδυασμός αυτός είναι ο καλύτερος αν θέλετε να δώσετε ρουστίκ στυλ στον χώρο. Τα μικρά πέτρινα σπίτια, ειδικά αν βρίσκονται σε κάποιο χωριό, χαρίζουν την αίσθηση της παράδοσης και της φύσης. Πιο συγκεκριμένα, το ξύλο μπορεί να τοποθετηθεί στα έπιπλα, τα ντουλάπια, τα ράφια, τα κουφώματα ή την οροφή σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, ακόμη και στα μπάνια. Το κλειδί εδώ είναι η απόχρωση του ξύλου. Εάν οι εσωτερικοί τοίχοι είναι χτισμένοι με πέτρα, φροντίστε να μοιάζει με κάποια από τις αποχρώσεις που εμφανίζονται στην πέτρα για να φαίνονται όλα πιο αρμονικά.

2. Συνδυάστε πέτρα και μέταλλο για βιομηχανικό στυλ

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια-2

Μη νομίζετε ότι επειδή υπάρχει η πέτρα ως υλικό καλείστε αυτόματα να υιοθετήσετε μια παραδοσιακή αισθητική. Εάν, λοιπόν, σας αρέσει το industrial στυλ μπορείτε να προσθέσετε το μέταλλο στη διακόσμησή σας και να αλλάξετε τελείως την αισθητική του χώρου. Επίσης, ωραίες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το μέταλλο μέσα σε μικρά πέτρινα σπίτια είναι σε κάποια σκάλα, στον πάγκο της κουζίνας, σε ορισμένα ράφια ή έπιπλα. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε μαύρες ή γκρι αποχρώσεις μετάλλου σε μικρές επιφάνειες.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για μεταλλικές κατασκευές

3. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια-3

Είναι γεγονός ότι η πέτρα στο εσωτερικό ενός σπιτιού συνήθως κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο σκοτεινός. Ωστόσο, για να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε ανοιχτά χρώματα. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξτε έπιπλα για το σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο σε γήινα χρώματα, όπως το μπεζ της άμμου. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, φροντίστε τα υφάσματα όπως τα καλύμματα για τον καναπέ και το κρεβάτι να είναι σε παλ χρώματα που ηρεμούν και ξεκουράζουν το μάτι. Επίσης, οι κουρτίνες που θα χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να είναι αέρινες για να μην επιβαρύνουν επιπλέον τον χώρο.

4. Αξιοποιήστε τους τοίχους

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια-4

Αφού το σπίτι σας είναι μικρό τότε προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο χώρο γίνεται για να το κάνετε λειτουργικό. Αυτό θα γίνει με τη μείωση των επίπλων που καταλαμβάνουν χώρο από πιο σημαντικά αντικείμενα. Οι τοίχοι αποτελούν μια πολύ καλή λύση για το πρόβλημά σας. Για αυτό, τοποθετήστε ράφια ή μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο για να εξοικονομήσετε χώρο αλλά και να δώσετε στυλ.

5. Βρείτε τον κατάλληλο φωτισμό

Μοναδικές ιδέες που αναβαθμίζουν τα μικρά πέτρινα σπίτια-5

Προσπαθήστε να αναδείξετε τους εσωτερικούς πέτρινους τοίχους του σπιτιού σας με τον σωστό φωτισμό. Ο φωτισμός πέρα από χρηστικότητα και πρακτικότητα σε έναν χώρο είναι ικανός να δημιουργήσει και μια όμορφη ατμόσφαιρα. Για αυτό, φροντίστε να έχετε αρκετά φώτα εξ αρχής, ώστε να τα μετατρέπετε σε διαφορετικούς “σχηματισμούς” ανάλογα με τη διάθεσή σας και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από τα κεντρικά φώτα, κάποια σποτάκια ή κρυφούς φωτισμούς στα ράφια που θα αναδεικνύουν όμορφα την πέτρα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή