ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πολύτιμες συμβουλές για την διακόσμηση του σαλονιού σας

polytimes-symvoyles-gia-tin-diakosmisi-toy-salonioy-sas-561528109

Περνάτε πολύ χρόνο στο σαλόνι σας, οπότε δεν χρειάζεται μόνο να φαίνεται υπέροχο, αλλά πρέπει επίσης να είναι λειτουργικό και άνετο. Η διακόσμηση του σαλονιού σας είναι σίγουρα μια πρόκληση, αλλά υπάρχει τρόπος να αλλάξετε την αισθητική του χώρου σας εύκολα και οικονομικά. Παρακάτω παρουσιάζονται συμβουλές για να υιοθετήσετε μια μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού.

1. Επαναπροσδιορίστε τα “ουδετερα” σαλόνια

polytimes-symvoyles-gia-tin-diakosmisi-toy-salonioy-sas0

Αν δεν σας αρέσει να παίζετε με τόνους μοτίβων και έντονες αποχρώσεις, αλλά εκτιμάτε τα καλαίσθητα χρώματα τότε αυτή η κατηγορία είναι για εσάς. Αντί να επιλέξετε ασπρόμαυρα και βαρετά χρώματα, τολμήστε να ξεχωρίσετε με ριχτάρια, έργα τέχνης και όμορφα διακοσμητικά που προσφέρουν μια βουτιά χρώματος, όπως το καφέ, το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Προσθέστε κάτι απρόσμενο

polytimes-symvoyles-gia-tin-diakosmisi-toy-salonioy-sas2

Ενώ η κλασική ταπετσαρία, το φωτιστικό δαπέδου και οι κουρτίνες δημιουργούν τη βάση για ένα παραδοσιακό σαλόνι, μπορείτε να προσθέσετε ένα απροσδόκητο στοιχείο για να αλλάξετε τελείως την αισθητική σας. Ένας λουλουδάτος καναπές ή ένα πράσινο τραπέζι του καφέ θα κάνει μια έκπληξη που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα κλασικά στοιχεία του χώρου σας χωρίς όμως να τα επισκιάσει. Εάν δεν είστε σε θέση να κάνετε μια μεγάλη επένδυση σε αυτή τη φάση, τότε μπορείτε να αλλάξετε το ύφασμα στον καναπέ σας για να πετύχετε το αποτέλεσμα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

3. Ταπετσαρία στους τοίχους

polytimes-symvoyles-gia-tin-diakosmisi-toy-salonioy-sas4

Αν κλασικό και διαχρονικό, το σαλόνι που έχει ταπετσαρία μπορεί να σας διασκεδάσει και να σας αλλάξει όλη την αισθητική του χώρου σας. Προτιμήστε μια ταπετσαρία με μοτίβα που δεν είναι πολύ φανταχτερά αλλά ταυτόχρονα προσδίδουν στον χώρο σας χρώμα και στυλ. Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο σας χωρίς να σας ανησυχεί ότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται “φορτωμένο”. Προτιμήστε διακοσμητικά στους ίδιους τόνους με την ταπετσαρία σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τοποθέτηση ταπετσαρίας

4. Μελετήστε καλά τον χώρο σας

polytimes-symvoyles-gia-tin-diakosmisi-toy-salonioy-sas6

Πριν καν ξεκινήσετε να διακοσμείτε το σαλόνι σας, θυμηθείτε πού βρίσκεστε. Αν είστε κοντά στην θάλασσα αγκαλιάστε τα χρώματα της θάλασσας και δημιουργήστε ατμόσφαιρα ενός παραθαλάσσιου σπιτιού μέσα από διασκεδαστικά μοτίβα και περιστασιακά υλικά. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε πιο βόρεια, δώστε βάση στα ξύλινα χαρακτηριστικά και στην πιο μοντέρνα αισθητική, προτιμώντας χρώματα της φύσης για τους τοίχους και τα διακοσμητικά στοιχεία. Όπου και αν βρίσκεστε όμως, δώστε έμφαση σε φρέσκα χρώματα, όμορφα έργα τέχνης και μια προσεκτική διάταξη ώστε να ολοκληρώσετε τον χώρο σας με στυλ και άποψη.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr