Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή του σωστού καναπέ είναι σίγουρα σημαντική υπόθεση για κάθε σαλόνι. Το σαλόνι, είναι ο χώρος που χαλαρώνετε και ο καναπές διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ξεκούραση όσο και στη διακόσμηση του σαλονιού. Ωστόσο, συχνά η διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ παραμελείται ακόμα και αν ο τοίχος αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να διακοσμηθεί κατάλληλα.

Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να ανανεώσει ριζικά τόσο τον χώρο σας όσο και τη διάθεσή σας. Αν λοιπόν θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που θα σας ενθουσιάσουν.

1. Τοίχος με ράφια

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ-1

Μια αρκετά απλή και οικονομική ιδέα για να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας είναι η τοποθέτηση ραφιών. Τα ράφια είναι το κατάλληλο διακοσμητικό για κάθε χώρο, αφού υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα στυλ. Επίσης, μπορείτε να βάψετε τα ράφια σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε και να τα τοποθετήσετε είτε ασύμμετρα είτε με τη σειρά στον τοίχο. Μην διστάσετε πέρα από βιβλία, να τοποθετήσετε οποιοδήποτε διακοσμητικό θέλετε για να ομορφύνετε τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κατασκευή ραφιών

2. Βιβλιοθήκη τοίχου

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ-2

Εάν πιστεύετε πως τα ράφια δεν ταιριάζουν στο στυλ και στην αισθητική σας, τότε μια ιδανική επιλογή είναι η βιβλιοθήκη. Επιλέξτε μια βιβλιοθήκη τοίχου που ταιριάζει στον χώρο σας, και τοποθετήστε την πίσω από τον καναπέ. Έτσι, θα έχετε πρόσβαση άμεσα σε οτιδήποτε χρειάζεστε γρήγορα και εύκολα, ενώ ο χώρος σας θα ομορφύνει χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσετε περιττά διακοσμητικά στοιχεία.

3. Καθρέφτης

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ-3

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό δίνοντας τη ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο. Μάλιστα, δίνει ένα αριστοκρατικό στοιχείο στον χώρο, ενώ σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο για κάθε σαλόνι. Διαλέξτε έναν καθρέφτη που να ταιριάζει με το στυλ του σαλονιού σας και τοποθετήστε τον πάνω από τον καναπέ σας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Πίνακας – Έργα τέχνης 

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ-4

Μια κλασική επιλογή για διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ είναι ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής. Μπορείτε να βρείτε ένα ιδιαίτερο έργο ζωγραφικής που να ταιριάζει στην αισθητική σας και στον χώρο σας. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε και τον κατάλληλο κρυφό φωτισμό για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

5. Ξύλινα διακοσμητικά

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ-5

Μια καλή επιλογή, αν θέλετε η διακόσμηση του σαλονιού σας να γίνει πιο ρουστίκ, είναι η τοποθέτηση ξύλινων διακοσμητικών στον τοίχο πάνω από τον καναπέ. Επιλέξτε ξύλινα διακοσμητικά στο κατάλληλο μέγεθος και χρώμα, ανάλογα με το στυλ, αν επιθυμείτε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή