ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Διακοσμήστε έξυπνα τον λευκό τοίχο πάνω από τον καναπέ

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape-561537238

Η επιλογή του σωστού καναπέ είναι σίγουρα σημαντική υπόθεση για κάθε σαλόνι. Το σαλόνι, είναι ο χώρος που χαλαρώνετε και ο καναπές διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ξεκούραση όσο και στη διακόσμηση του σαλονιού. Ωστόσο, συχνά η διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ παραμελείται ακόμα και αν ο τοίχος αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να διακοσμηθεί κατάλληλα.

Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να ανανεώσει ριζικά τόσο τον χώρο σας όσο και τη διάθεσή σας. Αν λοιπόν θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που θα σας ενθουσιάσουν.

1. Τοίχος με ράφια

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape0

Μια αρκετά απλή και οικονομική ιδέα για να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας είναι η τοποθέτηση ραφιών. Τα ράφια είναι το κατάλληλο διακοσμητικό για κάθε χώρο, αφού υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα στυλ. Επίσης, μπορείτε να βάψετε τα ράφια σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε και να τα τοποθετήσετε είτε ασύμμετρα είτε με τη σειρά στον τοίχο. Μην διστάσετε πέρα από βιβλία, να τοποθετήσετε οποιοδήποτε διακοσμητικό θέλετε για να ομορφύνετε τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κατασκευή ραφιών

2. Βιβλιοθήκη τοίχου

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape2

Εάν πιστεύετε πως τα ράφια δεν ταιριάζουν στο στυλ και στην αισθητική σας, τότε μια ιδανική επιλογή είναι η βιβλιοθήκη. Επιλέξτε μια βιβλιοθήκη τοίχου που ταιριάζει στον χώρο σας, και τοποθετήστε την πίσω από τον καναπέ. Έτσι, θα έχετε πρόσβαση άμεσα σε οτιδήποτε χρειάζεστε γρήγορα και εύκολα, ενώ ο χώρος σας θα ομορφύνει χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσετε περιττά διακοσμητικά στοιχεία.

3. Καθρέφτης

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape4

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό δίνοντας τη ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο. Μάλιστα, δίνει ένα αριστοκρατικό στοιχείο στον χώρο, ενώ σύμφωνα με το φενγκ σούι, είναι απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο για κάθε σαλόνι. Διαλέξτε έναν καθρέφτη που να ταιριάζει με το στυλ του σαλονιού σας και τοποθετήστε τον πάνω από τον καναπέ σας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Πίνακας – Έργα τέχνης 

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape6

Μια κλασική επιλογή για διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ είναι ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής. Μπορείτε να βρείτε ένα ιδιαίτερο έργο ζωγραφικής που να ταιριάζει στην αισθητική σας και στον χώρο σας. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε και τον κατάλληλο κρυφό φωτισμό για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

5. Ξύλινα διακοσμητικά

diakosmiste-exypna-ton-leyko-toicho-pano-apo-ton-kanape8

Μια καλή επιλογή, αν θέλετε η διακόσμηση του σαλονιού σας να γίνει πιο ρουστίκ, είναι η τοποθέτηση ξύλινων διακοσμητικών στον τοίχο πάνω από τον καναπέ. Επιλέξτε ξύλινα διακοσμητικά στο κατάλληλο μέγεθος και χρώμα, ανάλογα με το στυλ, αν επιθυμείτε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr