Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση

Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σπίτι σας, ο προσωπικός σας χώρος, χρειάζεται να εκφράζει το προσωπικό σας γούστο και την αισθητική σας. Υπάρχουν όμως κάποια σημαντικά λάθη που γίνονται στην εσωτερική διακόσμηση που είναι καλό να αποφεύγονται. Ειδικά όταν δεν υπάρχει η βοήθεια ενός επαγγελματία, είναι λογικό να γίνονται ορισμένα διακοσμητικά σφάλματα, τα οποία όμως μπορούν εύκολα να διορθωθούν.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα βρείτε τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στην εσωτερική διακόσμηση και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα αποφύγετε ή να τα διορθώσετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μην μένετε στο παρελθόν

Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση-1

Είναι λογικό να είστε συνδεδεμένοι με αντικείμενα τα οποία σας φέρνουν αναμνήσεις από το παρελθόν και να θέλετε να υπάρχουν στο σπίτι σας. Υπό συνθήκες όλα τα αντικείμενα μπορούν όχι μόνο να παραμείνουν στον χώρο σας, αλλά να αναδειχθούν κι όλας.  Για παράδειγμα, ορισμένα αντικείμενα με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορούν να προσδώσουν έναν πιο vintage αέρα στον χώρο σας. Ωστόσο, εάν αυτά τα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε είναι φθαρμένα, θα ξεχωρίσουν ναι μεν, αλλά με λάθος τρόπο. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι καλό να επικεντρωθείτε σε αντικείμενα τα οποία μπορεί να είναι παλιά αλλά είτε με ταιριαστές διακοσμητικές προσθήκες να μοιάζουν καινούργια, είτε είναι έπιπλα τα οποία μπορούν να αναπαλαιωθούν και να αποκτήσουν νέο χαρακτήρα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την αναπαλαίωση των επίπλων

2. Επενδύστε στον σωστό φωτισμό

Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση-2

Ο φωτισμός είναι από τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Για έναν χώρο γεμάτο στυλ, η σωστή επιλογή είναι πολλές διαφορετικές πηγές φωτισμού. Επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά μετατρέπουν αμέσως οποιοδήποτε δωμάτιο, σε πιο ζεστό και φιλικό. Παράλληλα αναδεικνύουν περισσότερο τη διακόσμηση, τονίζοντας τις όμορφες λεπτομέρειες και τα χρώματα των τοίχων. Επίσης, σημαντική βοήθεια στον χώρο δίνουν και οι καθρέφτες αφού βοηθούν να διαχέεται καλύτερα, ακόμα και το φυσικό φως, σε όλο το δωμάτιο. Τέλος, η καλύτερη επιλογή για να φωτίσετε τον χώρο σας είναι ο κρυφός φωτισμός, ο οποίος μετατρέπει το δωμάτιο σε πιο ζεστό και φωτεινό σε σχέση με την πραγματικότητα.

3. Αποφύγετε μια λάθος αγορά

Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση-3

Είναι λογικό να επισκεφθήκατε κάποιο μαγαζί με έπιπλα και να αντικρίσατε το έπιπλο των ονείρων σας. Πριν κάνετε, όμως, αυτή την αγορά, είναι καλό να βεβαιωθείτε πως είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Προσέξτε να μην θυσιάσετε τη χρηστικότητα και την άνεση για ένα εντυπωσιακό έπιπλο που όμως δεν είναι καθόλου άνετο. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά ένας επιπλέον όγκος που θα καταλαμβάνει χώρο στο σαλόνι, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα. Τέλος, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε έπιπλο που σας εντυπωσίασε σιγουρευτείτε πως έχετε  μετρήσει καλά τις διαστάσεις ώστε να μην δείχνει παράταιρο στον χώρο σας.

4.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα κάδρα

Πώς να αποφύγετε σημαντικά λάθη στη διακόσμηση-4

Οι πίνακες και τα κάδρα συμβάλουν ριζικά στη διακόσμηση ενός χώρου καθώς ένας άδειος τοίχος δείχνει γυμνός και κρύος. Ωστόσο, η τοποθέτησή τους θέλει μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν πολλές κρυφές παγίδες. Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση που αφορούν τα κάδρα, έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις. Συνήθως τα κάδρα είτε τοποθετούνται πολύ ψηλά είτε η απόστασή τους είναι πολύ κοντινή μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι λεπτομέρειές τους και χάνεται η ομορφιά τους. Εάν θέλετε να αποκτήσει το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας μια προσωπική σας πινελιά, μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας ράφια με ξύλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό επιλέξετε. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή