Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;

Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2022, οι σύγχρονες κουζίνες θα είναι διακοσμημένες σύμφωνα με τους κανόνες του μινιμαλισμού, χωρίς περιττές υπερβολές, με έμφαση στα οικολογικά υλικά και υφές. Μια ολοκληρωμένη κουζίνα παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις, ειδικά αν είναι όσο το δυνατόν παρόμοια με τη διακόσμηση ή την απόχρωση των τοίχων.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μινιμαλισμός

Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;-1

Η απόρριψη περιττών αντικειμένων και ο μινιμαλισμός είναι η τάση της επόμενης χρονιάς. Οι διακοσμητές προτείνουν να αποφύγετε τα έντονα χρώματα και την ποικιλία σχεδίων σε ορατά σημεία. Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τον χώρο από περιττά αντικείμενα, είναι να σκεφτείτε ένα σύστημα αποθήκευσης, ώστε να τακτοποιήσετε τα πράγματα σας εις βάθος και μην τα βολεύετε απλά περιστασιακά.

Σε μια μικρή κουζίνα, αυτός ο κανόνας ισχύει ιδιαίτερα, καθώς κάθε χρήσιμο τετραγωνικό μέτρο είναι σημαντικό. Μια ήρεμη παλέτα χρωμάτων και μια απλή τραπεζαρία θα ταιριάξουν απόλυτα στην μικρή σας κουζίνα. Τέλος, ότι δεν έχει θέση μέσα στα ντουλάπια σας, σίγουρα δεν έχει θέση πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Εάν δεν έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε σοβαρά να δημιουργήσετε μερικούς με τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Με αυτόν τον τρόπο όλα θα έχουν μια θέση και η κουζίνα σας θα παραμένει τακτοποιημένη και καθαρή.

2. Eco-style

Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;-2

Το οικολογικό στυλ συνεχίζει να βρίσκεται στο ζενίθ της δημοτικότητάς του. Η μέγιστη προσοχή στη φυσικότητα συνεπάγεται στην εσωτερική διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα από απαλό μπλε έως φρέσκες αποχρώσεις πρασίνου. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και με άλλα χαρούμενα χρώματα, όπως το έντονο κίτρινο ή το μωβ του μούρου. Επίσης, τα έπιπλα από φυσικό ξύλο θα συμπληρώσουν τέλεια την eco-style κουζίνας σας.

3. “Έξυπνη” κουζίνα

Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;-3

Η πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση των gadget και των συσκευών υψηλής τεχνολογίας δίνει στην κουζίνα ένα άλλο στυλ. Με τους έξυπνους μηχανισμούς, ο χώρος όχι μόνο θα φαίνεται μοντέρνος αλλά και πιο τακτοποιημένος. Πιο συγκεκριμένα, οι πρίζες είναι μέσα σε εσοχές, οι μικρές συσκευές κρύβονται, οι φούρνοι και το πλυντήριο πιάτων είναι ενσωματωμένα και οι εστίες συγχωνεύονται στους πάγκους. Με λίγα λόγια, επιλέξτε υψηλής ποιότητας και πολυλειτουργικό εξοπλισμό που θα γίνει ο καλύτερος βοηθός σας για τα επόμενα χρόνια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την κατασκευή ντουλαπιών κουζίνας

4. Ντουλάπια κουζίνας χωρίς λαβές

Ποιες θα είναι οι τάσεις κουζίνας το 2022;-4

Το σύστημα “touch to open”, δηλαδή ντουλάπια χωρίς λαβές, μπήκε γρήγορα στη ζωή μας και αν σκέφτεστε να αλλάξετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι μια επιλογή που σίγουρα θα λατρέψετε. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά: βολική λειτουργία, δυνατότητα τοποθέτησης νέων ντουλαπιών ακόμα και σε στενές γωνίες, συνδυασμός υλικών πρόσοψης και φινιρίσματος. Τέλος, τα ντουλάπια χωρίς λαβές “τραβάνε” πολύ λιγότερο την προσοχή και δεν υπερφορτώνουν την εικόνα της κουζίνα σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή