Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο

Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γεγονός πως οι ψυχρές θερμοκρασίες του φθινοπώρου είναι αγαπητές τόσο για τα φυτά όσο και για τους κηπουρούς. Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές συνήθως εμφανίζονται τον Νοέμβριο στη χώρα μας αλλά σε γενικές γραμμές τα φθινοπωρινά φυτά δεν χρειάζονται εντατικό και “βαθύ” πότισμα. Μάλιστα, είναι η κατάλληλη περίοδος να αναζητήσετε προσφορές για βολβούς, πολυετή φυτά, δέντρα και θάμνους, που μπορούν να φυτευτούν το φθινόπωρο. Και μην ξεχνάτε το γκαζόν σας. Η εποχή του φθινοπώρου, είναι η κατάλληλη για να φυτέψετε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία το δικό σας γκαζόν και να χαρείτε τον κήπο σας.

Παρακάτω παρουσιάζονται φυτά τα οποία μπορείτε να φυτέψετε αυτό το φθινόπωρο.

1. Πολύχρωμες τουλίπες

Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο-1

Όλοι οι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη, όπως οι τουλίπες και οι υάκινθοι, χρειάζονται μια περίοδο κρύου για να ανθίσουν, γι’ αυτό πρέπει να φυτευτούν το φθινόπωρο, παρόλο που δεν θα μπορείτε να τους απολαύσετε μέχρι την επόμενη άνοιξη. Οι τουλίπες, έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε χρώματα, ύψη και περιόδους ανθοφορίας που λειτουργούν καλύτερα στον κήπο σας.

2. Πανσέδες

Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο-2

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή για να φυτέψετε πανσέδες και τα μικρότερα ξαδέλφια τους τις βιολέτες, επειδή οι ζεστές θερμοκρασίες του εδάφους δίνουν στις ρίζες τους χρόνο να αναπτυχθούν αρκετά για να επιβιώσουν τον χειμώνα. Επιπλέον, με τη φύτευσή τους το φθινόπωρο, θα έχετε δύο εποχές να απολαμβάνετε αυτά τα αγαπημένα λουλούδια καθώς συχνά αρχίζουν να ανθίζουν ξανά όταν ο καιρός ζεσταθεί την άνοιξη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Γκαζόν

Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο-3

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη περίοδος για τη δημιουργία γκαζόν αφού η σπορά είναι συνήθως οικονομικότερη και ευκολότερη. Με τη βοήθεια ενός κηπουρού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αν το πότισμα δεν είναι από τις αγαπημένες σας ασχολίες μπορείτε να βάλετε αυτόματο πότισμα ώστε να διατηρήσετε το γκαζόν σας καταπράσινο για όλο τον χρόνο.

4. Δέντρα και θάμνοι

Φυτά που ανθίζουν το φθινόπωρο-4

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να μεγαλώσουν οι ρίζες των φυτών και φυσικά των δέντρων και των θάμνων, συνεπώς τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε δέντρα και θάμνους. Οι επιλογές εδώ είναι πολλές και συστήνεται να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία κηπουρό ώστε να σας συμβουλέψει σχετικά με το είδος δέντρου και θάμνου που ταιριάζει καλύτερα στον κήπο σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή