Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξάρτητα από το πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το σπίτι στο οποίο μένετε, είναι λογικό να χρειάζεστε όλο και περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Ειδικά εάν έχετε έναν μικρό χώρο ίσως σας φαίνεται σχεδόν αδύνατο να τακτοποιήσετε όλα τα υπάρχοντα όταν έχετε περιορισμένες επιλογές αποθήκευσης.

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσετε νέες θέσεις αποθήκευσης.

1. Στρέψτε το βλέμμα σας ψηλά

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους-1

Εάν έχετε πολλά φυτά στον χώρο σας, σκεφτείτε λύσεις αποθήκευσης που απομακρύνουν τις γλάστρες από το δάπεδο. Έτσι λοιπόν, τοποθετήστε τις γλάστρες στους τοίχους, χρησιμοποιώντας κρεμαστές ζαρντινιέρες και γεμίστε με πράσινα φυτά τα ράφια σας. Εάν δεν έχετε αρκετά ράφια, τα καλά νέα είναι πάλι με το μέρος σας, αφού η τοποθέτησή τους δεν θα σας κοστίσει πολλά χρήματα και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές όσον αφορά το χρώμα και το είδος του ραφιού για τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο πάνω από τις πόρτες 

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους-2

Μακράν ο πιο μη εκμεταλλευόμενος χώρος σε ένα σπίτι, είναι ο χώρος πάνω από τις πόρτες. Σκεφτείτε το: είναι πολύτιμος χώρος που συχνά περνά απαρατήρητος, ενώ μπορεί να σας χαρίζει αμέτρητους αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη εάν είστε λάτρης των βιβλίων και των περιοδικών ή ντουλάπια για να βάλετε μέσα ό,τι επιθυμείτε. Εάν νιώθετε τολμηροί με τις διακοσμητικές σας ικανότητες προτιμήστε την επιλογή των ραφιών και τοποθετήστε τα διακοσμητικά που σε διαφορετική περίπτωση θα έπιαναν χώρο στο τραπέζι του καθιστικού.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την δημιουργία ραφιών

3. Επενδύστε σε έπιπλα με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους-3

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των επίπλων που διαθέτουν κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Αντικείμενα όπως οι καναπέδες και κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους λειτουργούν διπλά αφού μπορούν να σας παρέχουν επιπλέον αποθήκευση, κρύβουν την ακαταστασία, ενώ παραμένουν λειτουργικά έπιπλα. Και το καλύτερο είναι ότι ποτέ δεν θα γνωρίζατε ότι ο καναπές στον οποίο κάθεστε είναι γεμάτος με παπούτσια που δεν έχετε φορέσει εδώ και έναν χρόνο. Φυσικά μπορείτε να βάλετε μέσα οτιδήποτε θέλετε αρκεί να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε μέσα σε κουτιά ή ειδικές σακούλες αποθήκευσης ώστε να παραμένουν καθαρά και τακτοποιημένα.

4. Μην αφήνετε τη σκάλα σας ανεκμετάλλευτη

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρούς χώρους-4

Εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν σκάλες στο σπίτι τους, τότε αυτόματα έχετε άπλετο ανεκμεταύλλετο χώρο κάτω από εκεί. Συνήθως ο χώρος κάτω από τη σκάλα μένει κενός, ενώ είναι ο κατάλληλος χώρος για να φτιάξετε μεγάλα ντουλάπια αποθήκευσης για να τοποθετήσετε μέσα ό,τι επιθυμείτε Οι επιλογές είναι χιλιάδες και με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θα δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή