Oat Hill Park: Οι δημόσιες τουαλέτες που «επικοινωνούν» με το όρος Φουτζιγιάμα

Oat Hill Park: Οι δημόσιες τουαλέτες που «επικοινωνούν» με το όρος Φουτζιγιάμα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια σεμνή παρέμβαση στη Σιζουόκα, την περιοχή του εμβληματικού Φουτζιγιάμα, προχώρησε το αρχιτεκτονικού γραφείο του διάσημου και γνωστού στο ελληνικό κοινό Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα.

Η τοποθεσία, με τις θερμές πηγές, τους καταρράκτες και τους δασωμένους λόφους που περιβάλλουν το ηφαίστειο, είναι σημαντικός προορισμός για πεζοπόρους. Το Kengo Kuma & Associates δημιούργησε το «Oat Hill Park», δημόσιες τουαλέτες που εξυπηρετούν και πεζοπόρους και κατασκηνωτές, οι οποίες «συνομιλούν» με τη μεγαλοπρεπή όψη του όρους Φούτζι στο βάθος.

View this post on Instagram

A post shared by designboom magazine (@designboom)

Οι στέγες των WC ορίζουν το «Oat Hill Park»· οι διακριτικές κατασκευές υπαινίσσονται μια μικροσκοπική οροσειρά, καθώς είναι καλυμμένες με διαφανή λευκή μεμβράνη που τη μέρα φέρνει στον νου μια χιονισμένη βουνοκορφή και το βράδυ έναν φάρο που λάμπει. Ξύλινες δοκοί και κολώνες ανοίγουν σε σχήμα «ομπρέλας», με πηγή έμπνευσης την παραβολική κορυφογραμμή του Fuji Yama. Ατσάλινοι δακτύλιοι στο κέντρο συγκρατούν αυτές τις δοκούς και κολώνες.

Σχεδιάζοντας τα WC του «Oat Hill Park», ο Κένγκο Κούμα εξασφάλισε τη διαφορετική συμβολή του κάθε υλικού στο τελικό αποτέλεσμα: το ξύλο δίνει ευκαμψία, το ατσάλι δυσκαμψία και η μεμβράνη της στέγης διαποτίζεται με φως δίνοντας στη δομή μια φιλόξενη ζεστασιά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή