Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης

Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν είστε λάτρης της διακόσμησης εσωτερικών χώρων ήδη γνωρίζετε ότι τα πλακάκια είναι ένας κομψός τρόπος για να ανανεώσετε το σπίτι σας, με πολλά διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μοτίβα. Αλλά το ερώτημα κάθε διακοσμητή είναι, τι επιφυλάσσουν οι κορυφαίες τάσεις πλακιδίων για το 2022 και πώς θα διαμορφωθούν σε κάθε σπίτι;

Τα πλακάκια αποτελούν βασικό στοιχείο στους εσωτερικούς χώρους και παρά τις νέες τάσεις, το παραδοσιακό στυλ εντυπωσιάζει ακόμη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Πίσω στα παλιά

Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης-1

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι οτιδήποτε σε τερακότα είναι πλέον στα μεγαλύτερα trends της εποχής. Από “ψημένους” πήλινους τόνους που ζεσταίνουν κάθε δωμάτιο, έως τη γήινη υφή που δημιουργεί ακριβώς τη σωστή ισορροπία μεταξύ τραχιάς και εκλεπτυσμένης επιφάνειας, δεν είναι περίεργο που η τερακότα είναι μια αιώνια τάση. Επίσης, με τα πιο θερμά χρώματα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2022, τα πλακάκια από τερακότα θα διακοσμούν τα πιο μοντέρνα σπίτια. Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήστε σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας, από την κουζίνα τους διαδρόμους, το βεστιάριο ή  ακόμα και στην τραπεζαρία σας ώστε να προσθέσετε πραγματικά ζεστασιά στον χώρο σας. Φυσικά, υπάρχουν και πολλές ποικιλίες για να πειραματιστείτε όπως η τερακότα Marlborough, που με την πάροδο του χρόνου, αλλάζει μορφή.

2. Μεγάλα πλακάκια

Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης-2

Τα μεγάλα πλακάκια ήταν και θα είναι ανέκαθεν εντυπωσιακά και όμορφα, όμως σίγουρα θα τα βλέπετε σε μεγαλύτερη συχνότητα από την αρχή του νέου έτους. Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους με ελάχιστες γραμμές δημιουργούν την αντίληψη πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την πραγματικότητα, αφού το σημαντικό τους μέγεθος δημιουργεί στα μάτια την αίσθηση του βάθους. Η ανάμειξη μεγάλων πλακιδίων ανοιχτού και σκούρου χρώματος, είτε από πέτρα είτε από μάρμαρο, ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα. Εκτός από τα μεγάλα πλακίδια, η επένδυση τοίχου με πέτρα, έχει επίσης την τιμητική της για το 2022, και ένα εκπληκτικό σημείο όπου μπορείτε να τα ενσωματώσετε είναι μέσα στην κουζίνα σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την τοποθέτηση πλακιδίων

3. Πίσω στο μαύρο ή back to black

Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης-3

Ενώ σε μοντέρνα και σκανδιναβικά στυλ το μαύρο χρώμα είναι τέλεια πινελιά, τώρα γίνεται δημοφιλές και για το δάπεδο. Μαύρα ή σκούρα μαρμάρινα πλακάκια είναι από τις μεγαλύτερες και αγαπημένες τάσεις για φέτος. Το μαύρο χρώμα γενικά ταιριάζει με τα πάντα, έτσι και το μαύρο δάπεδο τονίζει οτιδήποτε τοποθετηθεί πάνω του. Εάν δεν είστε λάτρης του μαύρου χρώματος, το γκρι είναι μια εξίσου όμορφη επιλογή για το πάτωμα και τους τοίχους σας.

4. Μαροκινό στυλ  

Πλακάκια: ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης-4

Γνωστό για τα ζωντανά χρώματα, τα περίτεχνα σχέδια και το μείγμα υφών, το μαροκινό στυλ έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές τάσεις της χρονιάς, όπως αποδεικνύεται από την παγκόσμια επιτυχία των προϊόντων χειροτεχνίας της Βόρειας Αφρικής, με παραδείγματα όπως τα χαλιά Berber, τα καλάθια raffia και τα μεταλλικά φανάρια. Η τάση στο μαροκινό στυλ θα συνεχίσει να είναι δυνατή και θα γίνει ένα διαχρονικό στυλ που δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα λόγω της μοναδικότητάς του. Γι’ αυτό, λοιπόν, προσθέστε λίγο επιπλέον χρώμα και δημιουργήστε μια μοναδική εμφάνιση, γεμάτη σχέδια και ζωή, χρησιμοποιώντας κεραμικά πλακάκια, τα οποία είναι ανθεκτικά και είναι εξαιρετικά εύκολο να διατηρηθούν καθαρά.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή