5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων

5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια ότι η διακόσμηση του σπιτιού και η δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειες. Στα περισσότερα σπίτια, οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα ξεκινούν πολύ νωρίς. Μεγάλοι και παιδιά ανυπομονούν να έρθει το στόλισμα του δέντρου υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Για να αποκτήσετε εντούτοις, ένα φωτεινό σπίτι και να παρασυρθείτε από το πνεύμα των εορτών δεν αρκεί να στολίσετε μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης του σαλονιού αυτές τις μέρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η θέση του δέντρου είναι συνήθως δίπλα του.

Επιπλέον, η διακόσμηση τζακιού αποτελεί έναν πολύ δημιουργικό τρόπο για να μεταφέρετε την εορταστική διάθεση στον χώρο σας και να δώσετε μία όμορφη πινελιά στην καθημερινότητά σας. Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για να αποκτήσετε την πιο λαμπερή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

1. Κρατήστε την Παράδοση και χρησιμοποιήστε Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες ως διακοσμητικά

5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων-1

Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Κατά παράδοση, η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού αποτελείται από ανάλογες κάλτσες, για να αφήσει ο Άγιος Βασίλης τα δώρα. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και μεγέθη που αδιαμφισβήτητα θα βρείτε αυτές που ταιριάζουν περισσότερο με το δέντρο σας. Μάλιστα, το χρώμα που συνάδει περισσότερο με το ύφος των ημερών είναι το κόκκινο με μαύρες και άσπρες πινελιές που σχετίζεται με τη στολή του Άγιου Βασίλη. 

2. Στολίστε το Τζάκι σας περιμετρικά με γιρλάντες

5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων-2

Μία εντυπωσιακή γιρλάντα, θα δώσει μια γιορτινή διάθεση, όχι μόνο στο τζάκι σας αλλά και στον υπόλοιπο χώρο. Για να ταιριάζει καλύτερα με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού καλύτερα να προτιμήσετε άσπρη, ασημί ή χρυσή γιρλάντα. Μια ακόμη πολύ ασφαλής επιλογή είναι η γιρλάντα από κλαδιά και κουκουνάρια καθώς παραπέμπει στα Χριστούγεννα, χωρίς να γίνεται κουραστική στο μάτι.

3. Φωτίστε το Τζάκι σας  με Λαμπάκια

5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων-3

Στο άκουσμα της λέξης Χριστούγεννα, το μυαλό όλων, πάει κατευθείαν στα φωτάκια. Τοποθετήστε τα είτε περιμετρικά, είτε στο εσωτερικό του τζακιού, για να ενισχύσετε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μία άλλη πολύ εντυπωσιακή ιδέα, είναι να στολίσετε με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τα ξύλα στο τζάκι σας. Τυλιξτε 2-3 κούτσουρα με φωτάκια και τοποθετήστε τα όμορφα στο εσωτερικό. Προσθέστε λίγο ψεύτικο χιόνι για επιπλέον Χριστουγεννιάτικο effet. Με αυτό το tip, το τζάκι σας θα αναδειχθεί άμεσα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Δημιουργήστε  το Δικό σας  Ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

5 τρόποι για να Διακοσμήσετε το Τζάκι σας με άρωμα Χριστουγέννων-4

Το στεφάνι είναι μία πολύ καλή  ιδέα για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού στο σπίτι και όχι μόνο. Εκτός από’ το ότι συνδέεται άμεσα με τα Χριστούγεννα, δίνει και την ευκαιρία να πειραματιστείτε καλλιτεχνικά. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα στεφάνι από φελιζόλ, μία κορδέλα της επιλογής σας, ένα σκοινί για να το κρεμάσετε, ένα θερμοκολλητικό πιστόλι και όποιο στολίδι επιλέξετε εσείς. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με μπάλες σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε, κουκουνάρια, φιογκάκια, αστέρια, λαμπάκια κλπ. Γενικότερα τα στεφάνια, είναι ένας εύκολος τρόπος να διακοσμήσετε όμορφα το τζάκι σας, όλο τον χρόνο. 

5. Δώστε περισσότερη λάμψη με Χριστουγεννιάτικα Κεριά

Μην διστάσετε να διακοσμήσετε το τζάκι σας με κεριά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε εσωτερικά δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε να ανάψετε το τζάκι σας αυτές τις γιορτινές μέρες, καλύτερο είναι να τα τοποθετήσετε στο πάνω μέρος. Προτιμήστε μονόχρωμα κηροπήγια ή με διάφορα κομψά σχέδια, για να διακοσμήσετε το πλαίσιο του τζακιού.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή