Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πρακτικές-λύσεις-για-μικρό-μπάνιο-με-π-561631474

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο

Ένα μικρό μπάνιο στο σπίτι μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε κάποια πράγματα που θα θέλατε στον χώρο σας και να συμβιβαστείτε με αντικείμενα μικρότερου μεγέθους. Ωστόσο, υπάρχουν και απαραίτητα στοιχεία που ίσως να θέλετε να αποφύγετε σε ένα μικρό μπάνιο, αν και δεν είναι εφικτό. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι το πλυντήριο. Το μικρό μπάνιο με πλυντήριο είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ειδικά όσους ζουν σε διαμέρισμα. Το πλυντήριο είναι απαραίτητο για την καθαριότητα των ρούχων στο σπίτι, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μέρος της διακόσμησης.

Μία πρόταση για να δώσετε μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ένα μικρό μπάνιο με πλυντήριο είναι να το μετακινήσετε σε διαφορετικό χώρο, όπως στην κουζίνα. Το πρόβλημα είναι, πως συχνά η κουζίνα είναι ακόμα πιο γεμάτη από το μπάνιο. Συνεπώς, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να παραμείνει το πλυντήριο στο μπάνιο, αλλά το δωμάτιο να γίνει πιο λειτουργικό. Σας προτείνουμε, λοιπόν μερικούς τρόπους ώστε να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο με πλυντήριο.

1. Εντοιχισμένο πλυντήριο

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο-1

Κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου, πολλές φορές υπάρχει χώρος που δεν αξιοποιείται αρκετά. Συνηθίζεται να υπάρχει στο σημείο αυτό κάποιο ντουλάπι, το οποίο ίσως να μην είναι και τόσο χρήσιμο τελικά. Αν πράγματι υπάρχει χώρος κάτω από το νεροχύτη, τότε σας προτείνουμε να τον χωρίσετε στη μέση. Από τη μια πλευρά μπορεί να παραμείνει ένα ντουλάπι και δίπλα μπορεί να συνεχίζεται ο πάγκος κάτω από τον οποίο υπάρχει το πλυντήριο. Έτσι, δημιουργείται ένα είδος εντοιχισμού, καθώς οι άνω και οι πλαϊνές πλευρές της συσκευής δεν φαίνονται πια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Πλυντήριο απέναντι σε είδη υγιεινής

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο-2

Η χωρητικότητα του μπάνιου στο σπίτι έχει άμεση σχέση και με το σχήμα του. Μπορεί να είναι αρκετά τετραγωνισμένο, να έχει κάποιο δοκάρι που σχηματίζει γωνία, ή ακόμα και να μοιάζει στενόμακρο. Αν το μπάνιο σας δεν είναι στενόμακρο, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει χώρος για το πλυντήριο απέναντι από τον νιπτήρα, ή από την τουαλέτα. Σίγουρα, όμως η τοποθέτηση μιας τόσο μεγάλης συσκευής σε εκείνο το σημείο, σημαίνει πως θα κάνει τον χώρο πιο στενό.

3. Πλυντήριο σε στενόμακρο μπάνιο

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο-3

Είναι πιο δύσκολο να χωρέσουν όλες οι απαραίτητες συσκευές σε ένα στενόμακρο μπάνιο, παρά σε ένα τετραγωνισμένο. Γενικά, σε μικρό στενόμακρο μπάνιο, συστήνεται να χρησιμοποιείτε όσο περισσότερα αντικείμενα μπορούν να στηριχθούν στον τοίχο. Είναι καλό να μένει κενός χώρος στο πάτωμα για να μπορείτε να κινείστε και να δίνεται η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε  στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το πλυντήριο στη γωνία. Οι γωνίες είναι κομμάτια των δωματίων που τείνουν να μην αξιοποιούνται, όπως θα έπρεπε. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη γωνία για το πλυντήριο ρούχων, μπορείτε να του βρείτε μια θέση μπροστά σε κάποιο από τα είδη υγιεινής. Προσοχή, όμως, γιατί πρέπει να τοποθετήσετε τη μπροστινή όψη της συσκευής με τέτοιο τρόπο, ώστε η πόρτα να ανοίγει άνετα.

4. Ράφια σε μπάνιο με πλυντήριο

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο-4

Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όταν σχεδιάζουν τη διακόσμηση του μικρού μπάνιου, είναι πως τοποθετούν ογκώδη ντουλάπια. Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν αρκετό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με καλύτερους τρόπους. Ειδικά αν έχετε μικρό μπάνιο με πλυντήριο, τα ντουλάπια δύσκολα θα χωρέσουν στο μπάνιο σας. Η καλύτερη λύση για εσάς είναι τα ανοιχτά ράφια. Μάλιστα, μπορείτε να βάλετε ράφια πάνω από το πλυντήριο, στον τοίχο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό για ράφια τοίχου

5. Πλυντήριο σε γωνίες

Πρακτικές Λύσεις για Μικρό Μπάνιο με Πλυντήριο-5

Αυτή η ιδέα αντιπροσωπεύει μια πολύ βασική αρχή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από το άγχος της τοποθέτησης πλυντηρίου ρούχων. Έχει μόνο μια βασική προϋπόθεση και αυτή είναι να υπάρχει έστω μια κενή γωνία στο μπάνιο σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή