Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εντυπωσιακές-ιδέες-διακόσμησης-για-τ-561721525

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι

Το σαλόνι είναι από τους πιο αγαπητούς χώρους του σπιτιού καθώς είναι ο χώρος υποδοχής για τους καλεσμένους και τους φίλους και ο χώρος ξεκούρασης για τα μέλη της οικογένειας μετά από μια κουραστική μέρα. Αποτελεί τον πρώτο χώρο που συναντάμε όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι και πρέπει να ικανοποιεί την αισθητική των μελών της οικογένειας και να δημιουργεί όμορφα συναισθήματα.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές διαχρονικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας συνδυασμένες με μοντέρνες τάσεις που θα επικρατήσουν αυτή τη χρονιά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μοντέρνα διακόσμηση

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι-1

Η μοντέρνα διακόσμηση χαρακτηρίζεται από έπιπλα με καμπύλες καθώς και από τη χρήση διαφορετικών υλικών και ιδιαίτερων φωτιστικών. Η γεωμετρία του σχεδιασμού συνδυάζει τετράγωνα, ορθογώνια, κύκλους και κύβους για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που υποδεικνύει αρμονία και ελευθερία του σχήματος. Καλό θα ήταν να επιλέξετε έπιπλα που δεν έχουν ύψος, με διακριτικές γραμμές και πόδια που δεν φαίνονται. Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά (άβαφο ξύλο, μέταλλο, δέρμα, φυσικές ίνες για να διακοσμήσετε τον χώρο  και διατηρήστε την λιτότητα στα παράθυρα. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα ή χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση: λευκό, κρεμ, μπεζ, καφέ, αποχρώσεις του γκρι και του πράσινου-μπλε.

2. Σκανδιναβική διακόσμηση

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι-2

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης πρεσβεύει το αίσθημα της άνεσης και της χαλάρωσης. Τα σπίτια σε Σκανδιναβικό στυλ αποπνέουν ηρεμία, καλαισθησία και ζεστασιά. Αυτό το στυλ διακόσμησης μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε μικρούς χώρους που χρειάζονται μονάχα τα απαραίτητα, αλλά και σε μεγάλους. Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης βασίζεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα του σαλονιού. Για να το πετύχετε αρκεί να συνδυάσετε πολλές διαφορετικές υφές, ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα με χώρους αποθήκευσης.Τα βασικά χρώματα που κυριαρχούν είναι το άσπρο, το ανοιχτό γκρι, το γαλάζιο, το ανοιχτό μπλε και το ανοιχτό πράσινο. Τα έπιπλα κινούνται σε παλ αποχρώσεις και λιτές γραμμές. Στα περισσότερα σπίτια με σκανδιναβικό στυλ κυριαρχεί το ξύλινο πάτωμα και η διακόσμηση του χώρου πλαισιώνεται με περίτεχνα χαλιά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Boho διακόσμηση

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι-3

Η διακόσμηση σαλονιού σε στυλ boho διαφέρει από τις υπόλοιπες και απευθύνεται σε πιο “ελεύθερα” πνεύματα. Φτιάξτε ένα boho καθιστικό με μεγάλες μαξιλάρες, πολύχρωμα ριχτάρια και boho χαλιά. Χρησιμοποίηστε χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού έτσι ώστε να διευκολύνει την επαφή με τη γη είτε έχετε καναπέδες είτε έχετε μόνο μαξιλάρες. Δημιουργήστε απαλό φωτισμό,χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά, ψεύτικες γούνες, πολλά φυτά εσωτερικού χώρου και πίνακες με θέμα τη φύση.

4. Minimal διακόσμηση

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι-4

Ένα αφαιρετικό στυλ διακόσμησης, δεν σημαίνει ότι δεν θα προσθέσετε καθόλου αξεσουάρ. Αντιθέτως, αν επιλεγούν σωστά θα κάνουν κυριολεκτικά τη διαφορά. Για παράδειγμα μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο πίνακα. Ακόμα καλύτερα ταιριάζει ένας μεγάλος καθρέφτης (σε απλές γραμμές) που θα δώσει βάθος και φως στον χώρο. Μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά μπορείτε να δώσετε και με κάποια φυτά. Παχύφυτα και κάκτοι είναι η δόση πράσινου που χρειάζεστε. Μάλιστα, στη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού ταιριάζουν καλύτερα τα μοντέρνα, χρηστικά έπιπλα από δέρμα ή φυσικό ξύλο. Επιλέξτε και εδώ γεωμετρικά σχέδια και κινηθείτε σε τέτοιες γραμμές. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσετε χαμηλά έπιπλα, που θα κάνουν το σαλόνι να φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή