Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ανακαίνιση-μπάνιου-όλα-όσα-πρέπει-να-γ-561729751

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το μπάνιο είναι από τα δωμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ένα σπίτι. Αποτελεί τον πρώτο χώρο που επισκέπτονται τα μέλη του σπιτιού όταν ξυπνούν και τον τελευταίο πριν κοιμηθούν. Εξαιτίας της τακτικής χρήσης τα μπάνια χρειάζονται συντήρηση ή και ανακαίνιση μετά από κάποια χρόνια. Τα αντικείμενα που επιλέγονται για να τοποθετηθούν στο μπάνιο πρέπει να ταιριάζουν και να λειτουργούν σωστά ωστέ να εξασφαλιστεί η υψηλή απόδοση και λειτουργικότητά του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός και επιλογή υψηλής ποιότητας υλικών.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Δάπεδο μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-1

Υπάρχουν πολλές επιλογές για το δάπεδο του μπάνιου. Αν έχετε μικρό μπάνιο επιλέξτε μεγαλύτερα πλακάκια δαπέδου καθώς ταιριάζουν καλύτερα και το αποτέλεσμα είναι πιο όμορφο. Μάλιστα, καλό θα ήταν να διαλέξετε πλακάκια που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, ώστε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Μία καλή λύση η οποία έχει όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα και είναι υψηλής ποιότητας είναι το δάπεδο βινυλίου. Το βινύλιο είναι ανώτερο από το απλό πλακάκι, και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές δαπέδων. Έχει εξαιρετική αντοχή στη φθορά και εύκολη συντήρηση. Ένα ακόμη δάπεδο που χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια είναι το θερμαινόμενο δάπεδο. Το συγκεκριμένο δάπεδο εξασφαλίζει ζεστό μπάνιο αλλά συμβάλλει και στο να στεγνώνει πιο γρήγορα το πάτωμα μειώνοντας την πιθανότητα γλιστρήματος ή πτώσης.

2. Νιπτήρας μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-2

Η επιλογή του νιπτήρα καλό θα ήταν να βασίζεται στο μέγεθος της οικογένειας που χρησιμοποιεί το μπάνιο και τη συχνότητα χρήσης. Αν το μπάνιο που θέλετε να ανακαινίσετε βρίσκεται σε κάποια δευτερεύουσα κατοικία ή η οικογένεια σας αποτελείται από 2 άτομα τότε ένας καινούργιος νιπτήρας θα ικανοποιήσει αποτελεσματικά τις επιθυμίες σας. Από την άλλη, ένας διπλός νιπτήρας είναι η ιδανική επιλογή στην περίπτωση που είστε πολυμελής οικογένεια ή έχετε μεγάλο χώρο στη βασική σας κατοικία.Οι τύποι νιπτήρων που μπορείτε να επιλέξετε είναι πολλοί και η επιλογή βασίζεται στην προσωπική σας αισθητική και το μέγεθος του μπάνιου σας.

3. Ντουζιέρα μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-3

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρίσκονται οι διάφανες ντουζιέρες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν τον χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με την πραγματικότητα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο υδραυλικό

4. Τοίχοι μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-4

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Συνήθως, όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Αν επιθυμείτε ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο φωτεινό. Ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου είναι το ανοιχτό θαλασσί. Το πολύ ανοιχτό θαλασσί πλησιάζει αρκετά το λευκό χρώμα αν και είναι ελαφρώς πιο σκούρο. Αν και το θαλασσί σαν χρώμα θεωρείται παρωχημένο, ο ανοιχτότερος τόνος του προτιμάται πολύ. Φωτίζει τον χώρο δίνοντας λάμψη, ενώ μαζί με το λευκό αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό.

5. Μάρμαρο μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-5

Το μάρμαρο είναι η πιο εντυπωσιακή επιλογή για το χώρο του μπάνιου, καθώς δεν θα σταματήσει ποτέ να εντυπωσιάζει. Προσδίδει ένα λιτό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο στυλ στον χώρο. Αποπνέει, μάλιστα, την ποιότητα και την καθαρότητα. Ανάλογα με το μάρμαρο που θα επιλέξετε και το φινίρισμά του (γυαλιστερό, ματ, σατινέ κλπ) όπως και την απόχρωση, θα δώσετε και το ανάλογο ύφος στον χώρο.

 ⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή