Volvo XC60: O ορισμός του σκανδιναβικού SUV

Volvo XC60: O ορισμός του σκανδιναβικού SUV

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
To Volvo XC60 ξεχωρίζει από το δυναμικό και εκλεπτυσμένο στυλ ενώ, η κορυφαία τεχνολογία εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες. Με ένα SUV της Volvo δεν φτάνει να νιώθεις σίγουρος και ασφαλής εντός δρόμου, αλλά και εκτός.

 
Tο Volvo XC60 δείχνει το δρόμο στα premium μεσαία SUV και, επιπλέον, επωφελείται συνεχώς από τις καινοτομίες που αναπτύσσει η Volvo. Στον δρόμο για την επίτευξη του οράματος της, Vision 2020, το οποίο προβλέπει μηδενικές απώλειες ζωής ή σοβαρούς τερματισμούς μέσα σε ένα νέο Volvo από το 2020 και μετά, η σουηδική εταιρεία αναβαθμίζει συνεχώς την ασφάλεια που προσφέρουν τα οχήματά της, με συστήματα όπως το μοναδικό City Safety. 

 

Volvo XC60: O ορισμός του σκανδιναβικού SUV-1

 

Επιπλέον, προωθεί την οδική ασφάλεια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Ενδεικτικά, το σύστημα Connected Safety με το οποίο εξοπλίζεται το XC60 δίνει δυνατότητα επικοινωνίας με ένα δίκτυο επίσης συνδεδεμένων οχημάτων τα οποία προειδοποιούν το ένα το άλλο για πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.
 
Τώρα, το XC60 πρωτοπορεί ξανά στον τομέα των κινητήρων, καθώς διαθέτει σε όλο το φάσμα των εκδόσεών του ηλεκτροκίνητες προτάσεις που εκφράζουν τα αποφασιστικά βήματα της Volvo προς μία πιο βιώσιμη και φιλική αυτοκίνηση. Η γκάμα του μοντέλου εμπλουτίζεται με νέα ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης που διαθέτουν ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, ανακτούν ενέργεια κατά το φρενάρισμα και στη συνέχεια ενισχύουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στη διάρκεια της επιτάχυνσης. Τα νέα συστήματα, που φέρουν τον κωδικό Β, είναι έως και 15% πιο οικονομικά σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, με ανάλογη μείωση των εκπομπών ρύπων. Παράλληλα, η ήπια υβριδική τεχνολογία συνεισφέρει σε μία πιο ομαλή οδηγική εμπειρία, καθώς η επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από κάθε στάση πραγματοποιείται άμεσα και ανεπαίσθητα.

 
Ο πετρελαιοκινητήρας Β4 που αποδίδει 197 ίππους είναι η πρώτη επιλογή στην γκάμα του XC60 και ακολουθεί ο Β5 Diesel με 235 ίππους. Διατίθενται ακόμη οι βενζινοκινητήρες Β5 και Β6. Το Plug-in υβριδικό σύστημα της κορυφαίας έκδοσης Τ8 Twin Engine αποτελεί την top επιλογή και χαρίζει στο XC60 κορυφαίες επιδόσεις, ενώ προσφέρει και την ευελιξία της οδήγησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, για αθόρυβη κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να επιτρέπει έως και 45 χλμ αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, σε πραγματικές συνθήκες. Το αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων Geartronic™ και τα προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζουν τον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, τη μετάδοση και τα χαρακτηριστικά του προαιρετικού ενεργού σασί στις προτιμήσεις του οδηγού ολοκληρώνουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό οδηγικό “πακέτο”. 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός του XC60 περιλαμβάνει ακόμη την προσθήκη αυτόματου φρεναρίσματος στο σύστημα Cross Traffic Alert που ανιχνεύει την κυκλοφορία πίσω και γύρω από το αυτοκίνητο κατά την έξοδο από θέσεις στάθμευσης. H “ενημέρωση” που πραγματοποιεί η Volvo στην τεχνολογία, τον εξοπλισμό και τα συστήματα κίνησης του χαρισματικού της SUV το καθιστούν αυτονόητη επιλογή στην κατηγορία του για όποιον δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από την κορυφή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή