Q3 Sportback, η απάντηση της Audi στα σπορ SUV

Q3 Sportback, η απάντηση της Audi στα σπορ SUV

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΛΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στις καταπράσινες πλαγιές του Μέλανος Δρυμού, στη νοτιοδυτική Γερμανία, στα σύνορα με την Ελβετία, βρεθήκαμε για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Audi Q3 Sportback. Σε δρόμους και περιβάλλον αντάξια μιας παρουσίασης, όπως αυτή της Audi, αναδεικνύονται οδηγικά περισσότερο οι αρετές του νέου σπορ SUV, που ανεβάζει τον πήχυ στην κατηγορία του. Το Q3 Sportback είναι το πιο πρόσφατο SUV της Audi και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα. Μπορεί να βασίζεται στο κανονικό Q3 και στη δεδομένη MQB πλατφόρμα, αλλά το σχεδιαστικό τμήμα με μαεστρία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πιο εμφατικό σχήμα με κουπέ στυλ, χάρη στο πιο έντονο χαμήλωμα της οροφής προς τα πίσω.

Συγκρίνοντάς το με το Q3, το Sportback είναι μακρύτερο κατά 1,6 εκατοστά (συνολικό μήκος στα 4,5 μέτρα) και χαμηλότερο κατά 3 εκατοστά. Παρά ταύτα το κουπέ στυλ δεν στοιχίζει σε πόντους πρακτικότητας, με αποτέλεσμα το Q3 Sportback να προσφέρει ίδιο πορτ-μπαγκάζ (στα 530 λίτρα) και να υπολείπεται μόνο στη μέγιστη τιμή του (με 1.400 λίτρα έναντι 1.525 του κανονικού Q3).

Ως προς τα υπόλοιπα, οι επιβαίνοντες αντικρίζουν τον ποιοτικό διάκοσμο του Q3 με το μεταμοντέρνο ταμπλό και τη μεγάλη οθόνη 10,1'' στο μέσον του ταμπλό με τα εξαιρετικά γραφικά. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν στάνταρ ψηφιακό πίνακα – με αποκορύφωμα την κορυφαία του Virtual Cockpit εκδοχή 12,3''. Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Q3 Sportback, η απάντηση της Audi στα σπορ SUV-1

To Αudi Q3 Sportback ανεβάζει τον πήχυ στην κατηγορία του.

To Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Οκτώβριο στις δίλιτρες εκδόσεις του. Την πετρελαίου 35 TDI με τον δίλιτρο TDI των 150 ίππων, που θα στοιχίζει από 44.820 ευρώ, ενώ με το ίδιο μοτέρ αλλά στα 190 άλογα είναι η έκδοση 40 TDI Quattro (από 52.800 ευρώ). Ψηλότερα τοποθετείται η ισχυρότερη βενζίνης 45

TFSI Quattro με τους 230 ίππους, με τιμή από 52.620 ευρώ.

Αργότερα τον Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμη και η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση για τη χώρα μας. Αυτή είναι η 35 TFSI με τον 1.5 ΤFSI βενζίνης με ισχύ 150 ίππους που θα διατίθεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με αυτόματο στην υβριδική του mild hybrid έκδοση (48V). Εδώ η βασική έκδοση με το χειροκίνητο σασμάν κοστίζει από 34.960 ευρώ και η υβριδική από 37.140 ευρώ.

Q3 Sportback, η απάντηση της Audi στα σπορ SUV-2

Ποιοτικός ο διάκοσμος, με μεταμοντέρνο ταμπλό και μεγάλη οθόνη 10,1''.

Στον Μέλανα Δρυμό διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα σχεδόν με όλες τις εκδόσεις, διαπιστώνοντας για ακόμα μια φορά πόσο οδηγοκεντρικά και καλοστημένα είναι τα Audi. Θα σταθούμε περισσότερο στη μικρότερη έκδοση και ειδικότερα στη mild hybrid που διαθέτει και ανάκτηση ενέργειας προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και ρύπους. Το έξυπνο start/stop ενεργοποιείται όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 22 χλμ./ώρα, ενώ παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας του συμβάλλει κατά το ρολάρισμα του αυτοκινήτου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Γενικότερα το βασικό Q3 Sportback 35 TFSI μάς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις δίχως να υπολείπεται σημαντικά σε επιδόσεις από τις αμέσως επόμενες δίλιτρες εκδόσεις του. Και αν αυτή την περίοδο βρίσκεστε σε αναζήτηση για το επόμενό σας premium SUV, σίγουρα αξίζει να περιμένετε μερικές εβδομάδες για το νέο Q3 Sportback.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή