Η VOLVO CARS: ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Η VOLVO CARS: ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
 

   H Volvo Cars παρουσιάζει σήμερα ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην αυτοκινητοβιομηχανία, στοχεύοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής των αυτοκινήτων της έως και 40% ανά όχημα μεταξύ του 2018 και του 2025. Πρόκειται για το πρώτο, ξεκάθαρο βήμα προς την υλοποίηση της φιλοδοξίας της Volvo Cars να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.
   Το σχέδιο εμπεριέχει συγκεκριμένες δράσεις και εναρμονίζεται με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, το 2015, που επιδιώκει να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
   Οι φιλοδοξίες της Volvo Cars για το 2040 δεν περιορίζονται στην καθολική αντιμετώπιση του ζητήματος των εκπομπών καυσαερίων στα οχήματά της μέσω της ηλεκτροκίνησης. Η Volvo Cars θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο των μονάδων παραγωγής, στις ευρύτερες υπηρεσίες της και στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ θα διευρύνει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. 
 “Μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας μέσω χειροπιαστών δράσεων, όχι συμβολικών υποσχέσεων”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. “Επομένως, στη Volvo Cars θα δράσουμε σε ό,τι ελέγχουμε: τόσο στις δραστηριότητές μας, όσο και στις εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων μας. Και θα παρέμβουμε επίσης σε ό,τι μπορούμε να επηρεάσουμε, ζητώντας από τους προμηθευτές μας και τον ενεργειακό τομέα να συμπράξουν μαζί μας στο στόχο για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον”.
      Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε στην καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και στη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.
   Από φέτος, κάθε νέο Volvo περιλαμβάνει ηλεκτροκίνηση, ενώ σήμερα η εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge. Με αρχή το XC40 Recharge, η Volvo Cars θα γνωστοποιεί το μέσο αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε νέου της μοντέλου.
   Το XC40 Recharge είναι το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα σειρά Recharge της Volvo Cars. Το όνομα Recharge θα προσδιορίζει όλα τα Volvo που φορτίζονται, διαθέτουν δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η σειρά μοντέλων Recharge στοχεύει να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo Cars και να ενθαρρύνει, μέσω παροχής κινήτρων, τους οδηγούς υβριδικών να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα Pure που κινεί το αυτοκίνητο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή