ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα, πλήρως ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

i-nea-pliros-ilektriki-ford-mustang-mach-e-2349733

Για πρώτη φορά σε διάστημα 55 χρόνων, η Ford επεκτείνει με τη Mustang Mach-E την οικογένεια Mustang, φέρνοντας το διάσημο Pony στην ηλεκτρική εποχή. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό SUV που διέπεται από τις ίδιες αρχές που ενέπνευσαν όλα αυτά τα χρόνια το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.

Από το 1964 – όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά – η Mustang ενσαρκώνει την ελευθερία, την πρόοδο και τις καταιγιστικές επιδόσεις, αποτελώντας συγχρόνως ένα σύμβολο επανάστασης. Τώρα, η Mustang είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τις παραπάνω αρετές στα πλαίσια της νέας, ηλεκτρικής εποχής της αυτοκίνησης καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των αγοραστών μέσα από τις over-the-air ενημερώσεις που βελτιώνουν διαρκώς τα συστήματα και την απόδοση του οχήματος.

«Στο πρώτο στην ιστορία Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Henry Ford δήλωσε ότι δούλευε πάνω σε κάτι  που θα “χτυπούσε” σαν αστραπή» δήλωσε ο Bill Ford, executive chairman, Ford Motor Company. «Αυτό ήταν το Model-T. Σήμερα, η Ford Motor Company με υπερηφάνεια αποκαλύπτει ένα αυτοκίνητο που “χτυπά” και πάλι σαν αστραπή. Τη νέα, πλήρως ηλεκτρική, Mustang Mach-E. Είναι γρήγορη. Είναι απολαυστική. Είναι ελεύθερη. Ένα αυτοκίνητο για μία νέα γενιά ιδιοκτητών Mustang.»
 

 νέα Mustang Mach-E πήρε σάρκα και οστά μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό SUV που προσφέρει εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης που καθιστά τη Mustang Mach-E ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.
 
Όταν έρθει στην αγορά στα τέλη του 2020, η Mustang Mach-E θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang MachE αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).1 Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων (248 kW) και ροπή 565 Nm.2 
 
Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Η Mustang Mach-E GT προβλέπεται να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0 -100 km/h σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ.,2 αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 465 ίππων (342 kW) και ροπή 830 Nm.2
 
«Η Mustang Mach-E είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ford» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford of Europe. «Το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο είναι μοναδικό, αλλά παράλληλα μια γνήσια Mustang, και έρχεται στο προσκήνιο την κατάλληλη στιγμή για τους αγοραστές της Ευρώπης».