ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βραβείο “Χαμηλότερου Κόστους Κτήσης στην 5ετία” για το Nissan LEAF

vraveio-chamiloteroy-kostoys-ktisis-stin-5etia-gia-to-nissan-leaf-2362514
Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, το Kelley Blue Book αναγνώρισε το  Nissan LEAF ως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  στην κατηγορία των βραβείων ”Χαμηλότερου Κόστους Κτήσης στην 5ετία”. Τα βραβεία  Κόστους Κτήσης στην 5ετία, αναδεικνύουν τα νέα οχήματα και τις μάρκες με το χαμηλότερο προβλεπόμενο κόστος ιδιοκτησίας,  σύμφωνα με την βάση δεδομένων του Kelley Blue Book,  για νέα αυτοκίνητα και για την αρχική πενταετή περίοδο ιδιοκτησίας. Το Kelley Blue Book, λαμβάνει υπόψη την απόσβεση, το εκτιμώμενο κόστος καυσίμων, τα έξοδα χρηματοδότησης και ασφάλισης, τα έξοδα συντήρησης και επισκευής, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας  για όλα τα νέα μοντέλα, κατά την αρχική πενταετή περίοδο ιδιοκτησίας τους.
 
"Από τότε που πωλήσαμε το πρώτο Nissan LEAF, στα τέλη του 2010, οι ιδιοκτήτες του μοντέλου βλέπουν τα οικονομικά οφέλη από την ηλεκτροκίνηση και από την σημαντικά λιγότερη συντήρηση που χρειάζεται ένα EV", δήλωσε ο Aditya Jairaj, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ EV, της Nissan North America, Inc. "Με έναν μακρύ κατάλογο βελτιώσεων ασφάλειας στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου μοντέλου,  πιστεύουμε ότι το LEAF έχει ακόμα περισσότερη προστιθέμενη αξία για το 2020."
 
Το Nissan LEAF,  αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς  διαθέτει πρωτοποριακή  τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά  την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του.  Με την μπαταρία των 40 kWh που αποδίδει 389 χλμ  σε αστικό  κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωσης και εκπομπών του WLTP, το LEAF προσφέρει στον οδηγό του  μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.
 
Επιπλέον, το πρωτοποριακό μοντέλο, διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές του.  Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του.  Μόλις πρόσφατα, το Nissan LEAF  απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει λάβει βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.
 
Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990€.