Mazda 2: Αποκάλυψη επί ελληνικού εδάφους

Mazda 2: Αποκάλυψη επί ελληνικού εδάφους

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ελλάδα επέλεξε η Mazda για να παρουσιάσει πανευρωπαϊκά το μικρό της μοντέλο, το ολοκαίνουργιο Mazda 2. Πολλοί δημοσιογράφοι αυτοκινήτου συγκεντρώθηκαν από διάφορες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου για να οδηγήσουν το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, ενώ εμείς… νιώσαμε σαν στο σπίτι μας στην εξαιρετική εκδήλωση της εταιρείας.

To Mazda 2 του 2020 αποτελεί την πιο αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς hatchback της μάρκας. Διαθέτει νέο και πιο σοφιστικέ design, νέες τεχνολογίες Skyactiv και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας i-Activsense. Εισάγει νέα στάνταρ ποιότητας, εκλεπτυσμένου σχεδιασμού και οδηγικής απόλαυσης στην αγορά των μικρομεσαίων μοντέλων.

Εξωτερικά εφαρμόζεται η σχεδιαστική φιλοσοφία KODO που χαρίζει στο νέο Mazda 2 ακόμα πιο εντυπωσιακό στυλ μέσω της καθαρότητας των γραμμών και του δυναμισμού της μινιμαλιστικής αισθητικής του. Ακόμα, υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με γυαλιστερή επίστρωση, καθώς και σε ασημί χρώμα 15 ιντσών. Τα υλικά στο εσωτερικό είναι εξαιρετικής ποιότητας και το επίπεδο ηχομόνωσης είναι «σεμιναριακό», χάρη στις έρευνες της Mazda στον τομέα του NVH (θόρυβος, κραδασμοί, τραχύτητα). Τα καθίσματα εμπρός φέρουν νέα σχεδίαση και διατίθεται θερμαινόμενη στεφάνη τιμονιού και κεντρικός καθρέφτης με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία. Παράλληλα, το σύστημα Mazda Connect υποστηρίζει πλέον λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto.

Mazda 2: Αποκάλυψη επί ελληνικού εδάφους-1

Τα υλικά στο εσωτερικό είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Υιοθετήθηκαν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις της σχεδιαστικής αρχιτεκτονικής Skyactiv-Vehicle της Mazda ώστε να εξασφαλιστεί βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης με την ονομασία Jinba-Ittai. Το σύστημα ανάρτησης είναι αισθητά αναβαθμισμένο επιτυγχάνοντας μεγάλη άνεση για τους επιβάτες. Μάλιστα, ο έλεγχος του αυτοκινήτου γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, που εξασφαλίζει περισσότερη αμεσότητα και απόκριση στις εντολές του οδηγού. Επιπλέον, εξοπλίζεται με σύστημα G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) για ακόμα πιο σταθερή συμπεριφορά κατά την κίνηση με ταχύτητα.

Από πλευράς κινητήρων, υπάρχει ο Skyactiv-G 1.5 Mild Hybrid, που συνδυάζει τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα SkyActiv-G (90 PS) με μια μικρή μπαταρία, βοηθώντας τον, μεταξύ άλλων, να μειώσει ρύπους και κατανάλωση καυσίμου. Διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Μειωμένες είναι οι τιμές εκπομπών CO2 – μόλις 94g/km. Η κατανάλωση, σε συνδυασμένο κύκλο, δεν ξεπερνάει τα 4.1 λ./100 χλμ.

Mazda 2: Αποκάλυψη επί ελληνικού εδάφους-2

Στη σχεδίαση κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές.

Οι προβολείς LED είναι στον βασικό εξοπλισμό, αλλά προαιρετικά παρέχεται το σύστημα ενεργών προβολέων (Adaptive LED Headlights – ALH) που αποτελούνται από μονάδες LED χωρισμένες σε 20 φωτιζόμενα στοιχεία για ταχύτερο εντοπισμό και αναγνώριση του κινδύνου. Αξίζει να σημειωθεί το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης σε πόλη (Advanced Smart City Brake Support – Advanced SCBS) που ενσωματώνει πλέον και τη λειτουργία αναγνώρισης πεζών τη νύχτα.

To νέο Mazda 2 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από 14.509 ευρώ, ενώ υπάρχουν δύο πιο πλούσιες εκδόσεις (Takumi και Takumi Plus), στις 16.235 και 16.997 ευρώ αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή