ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέες τεχνολογίες υποβοήθησης στάθμευσης του Ford Transit

Νέες τεχνολογίες υποβοήθησης στάθμευσης του Ford Transit
Η διαδικασία στάθμευσης σε συνωστισμένους δρόμους ή σταθμούς φόρτωσης ενός van με μήκος μεγαλύτερο κατά 1 μέτρο σε σχέση με εκείνο του Mondeo Wagon, κάποιες φορές γίνεται εφιάλτης για τον οδηγό. Πολύ περισσότερο μάλιστα για τις επιχειρήσεις, καθώς τυχόν μικροσυγκρούσεις που μπορεί να προκληθούν κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος αρκετές φορές αποδεικνύονται ιδιαίτερα δαπανηρές, τόσο λόγω του χαμένου χρόνου εργασίας, όσο και του κόστους επισκευών. Επιπρόσθετα, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ορατό το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλίστρων, κυρίως εάν στις εν λόγω “επαφές” εμπλέκονται τρίτα μέρη.
 
Το νέο Ford Transit έρχεται να σας απαλλάξει από το άγχος του παρκαρίσματος διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να αποφεύγει δαπανηρά μικροτρακαρίσματα κατά τη διαδικασία στάθμευσης.  
 
Η τεχνολογία Active Park Assist της Ford βοηθά τους οδηγούς του Transit να εντοπίζουν έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης, ενώ στη συνέχεια το σύστημα παρκάρει αυτόματα το όχημα, με τον οδηγό να ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο. Το Active Park Assist διευκολύνει το παρκάρισμα σε παράλληλους χώρους στάθμευσης, όπως εκείνοι που συναντώνται σε σταθμούς φόρτωσης, ή σε κενά μεταξύ παρκαρισμένων οχημάτων στο πλάι του δρόμου, μόλις 0,8 μ. μεγαλύτερα από το μήκος του οχήματος. 
 
Άλλες τεχνολογίες που διατίθενται για το Transit, όπως οι Park-Out Assist, Cross Traffic Alert, Side Sensing System*, καθώς και οι εμπρός και πίσω κάμερες με ευρυγώνιους φακούς, βοηθούν τους οδηγούς όταν εξέρχονται από ένα χώρο ή ελίσσονται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.

Η τεχνολογία Active Park Assist, η οποία διατίθεται με τα τελευταία μοντέλα των Transit και Transit Custom που λανσαρίστηκαν το 2019, επικοινωνεί με 12 αισθητήρες υπερήχων που βρίσκονται κατανεμημένοι σε όλο το όχημα. Το σύστημα μπορεί να παρκάρει το van ακόμα και σε δρόμους χωρίς κράσπεδα, ευθυγραμμίζοντάς το με ένα άλλο σταθμευμένο όχημα, ενώ λειτουργεί ακόμα και σε περιπτώσεις που η επιφάνεια του χώρου στάθμευσης είναι επικλινής.

Το Active Park Assist περιλαμβάνει τη λειτουργία Park-Out Assist, που αυτόματα καθοδηγεί το όχημα κατά την έξοδό του από ένα χώρο στάθμευσης, ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο.

Το Cross Traffic Alert της Ford προειδοποιεί τον οδηγό όταν εξέρχεται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή έλευση οχημάτων ή ποδηλάτων πίσω του. 

Επιπλέον, το Side Sensing System εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις για την ύπαρξη εμποδίων στη γύρω περιοχή, βοηθώντας τους οδηγούς να ελίσσονται με χαμηλή ταχύτητα.

Οι εμπρός και πίσω κάμερες με ευρυγώνιους φακούς του Ford Transit προβάλλουν λήψεις που διευκολύνουν τον εντοπισμό οχημάτων, πεζών ή δικυκλιστών που πλησιάζουν σε μία τυφλή διασταύρωση ή όταν εξέρχονται από χώρο στάθμευσης ή ιδιωτική οδό.

Η κάμερα οπισθοπορείας είναι ψηλά τοποθετημένη, πάνω από τις πόρτες φόρτωσης, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα κατά την κίνηση του οχήματος προς τα πίσω, ιδιαίτερα με τις πίσω πόρτες ανοιχτές.

Η νέα γενιά εξηλεκτρισμένων και συνδεδεμένων Transit και Transit Custom λανσαρίστηκε το 2019 με χαρακτηριστικά που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.
 
Το νέο Ford Transit van των 2 τόνων έχει μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου απ’ ότι στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και είναι πιο ευκολοδήγητο από ποτέ, χάρη στην υποστήριξη των αποδοτικών κινητήρων EcoBlue diesel της Ford και τη συμβολή της πρώτης στην κατηγορία τεχνολογίας EcoBlue Hybrid 48-volt, καθώς και καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης. 
 
Το αναβαθμισμένο Ford Transit Custom van του 1 τόνου διατίθεται με τον τελευταίο κινητήρα EcoBlue της Ford, καθώς και με τις υβριδικές μονάδες EcoBlue Hybrid, σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ενσωματωμένο modem FordPass Connect που βοηθά τους χειριστές να μεγιστοποιούν την απόδοση και τη χρήση του οχήματος.
 
Η εξηλεκτρισμένη γκάμα Transit Custom Hybrid – που περιλαμβάνει τα Transit Custom Plug-In Hybrid και EcoBlue Hybrid – απέσπασε τον τίτλο International Van of the Year 2020.