Συνεργασία Goodyear και Lexus

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Προβάλλοντας το όραμα της Lexus στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το Πρωτότυπο μοντέλο Lexus LF-30 Electrified τιμά την 30η Επέτειο της Μάρκας ενώ έχει σχεδιαστεί με την υπόσχεση για μια δυναμική, οδηγική εμπειρία που θέτει νέα δεδομένα όσο κάνενας άλλος. Αυτό το μοναδικό πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα είχε αρχικά παρουσιαστεί φορώντας τέσσερα ειδικά κατασκευασμένα ελαστικά Goodyear στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο 2019. Επιπλέον, παρουσιάστηκε εκ νέου την Τρίτη 3 Μαρτίου κατά την διάρκεια της Εικονικής Συνέντευξης Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου Γενεύης 2020.

 
Η Goodyear παρέχει ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά για να αναδεικνύουν τη μοντέρνα, κομψή και άκρως σπορ σχεδίαση ενός μοντέλου Lexus. Υποστηρίζουν αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες ενώ έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν και να παρέχουν συνολική άνεση καθώς και απόλυτα σπορ επιδόσεις κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου. 

 
«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαστήκαμε σε αυτό το project με τη Lexus, μια εταιρεία που πρωτοπορεί και επιταχύνει τις καινοτομίες στον τομέα της αυτοκίνησης τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο Mike Rytokoski, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Marketing Goodyear Ευρώπης. Επιπλέον τόνισε: «H συνεργασία αυτή υποδηλώνει για μία ακόμα φορά τον άκρως σημαντικό ρόλο που έχουν τα ελαστικά στη διαμόρφωση της ηλεκτροκίνησης του μέλλοντος». 

 
Τα Πρωτότυπα ελαστικά για το μοντέλο LF-30 Electrified συμπεριλαμβάνουν καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως:

Ψύξη Ηλεκτρικών κινητήρων: Στηριζόμενη στη μεγάλη εξειδίκευσή της στον τομέα της αεροδυναμικής, η Goodyear με τα πρωτότυπα ελαστικά της έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ψύξη των Ηλεκτρικών Κινητήρων. Συγκεκριμένα, κρύος αέρας εισάγεται μέσα από τους αεραγωγούς του εμπρόσθιου προφυλακτήρα  και “πτερύγια” στα ελαστικά οδηγούν τη ροή αέρα προς τον ηλεκτρικό κινητήρα, που είναι τοποθετημένος πίσω από κάθε τροχό. Ο θερμός αέρας που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα του ηλεκτρικού μοντέλου, αποβάλλεται προς την εξωτερική άκρη της ζάντας του Lexus LF-30 Electrified.
 
Μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση: Ο σχεδιασμός του ελαστικού συνδυαστικά με το εξωτερικό του σχήμα, βελτιώνει την αεροδυναμική της Lexus μειώνοντας την αντίσταση, με αποτέλεσμα την υψηλότερη αποδοτικότητα και την μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.
 
Μείωση θορύβου μέσω βιομιμητισμού:  H Goodyear εμπνεύστηκε από τη φύση για τη σχεδίαση αυτών των πρωτότυπων ελαστικών. Οι επιβλητικές άκρες των πτερυγίων ψύξης είναι επικαλυμμένες με φίνο βελούδο όπως τα φτερά μιας κουκουβάγιας, που της επιτρέπουν να πιάσει τη λεία της σιωπηλά, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέσω της βιομιμητικής, ο θόρυβος κύλισης του ελαστικού μειώνεται στο ελάχιστο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή