Βραβείο Red Dot για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30

Βραβείο Red Dot για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή αναγνώριση με τη βράβευση των Mazda CX-30 και MX-30 από τον οργανισμό «Red Dot: Product Design 2020». Το μικρομεσαίο SUV CX-30 και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mazda, το MX-30, έρχονται να συμπληρώσουν τον στόλο των βραβευμένων μοντέλων της εταιρείας που σχεδιάστηκαν υιοθετώντας τη φιλοσοφία Kodo: τη φιλοσοφία του «Soul of Motion».

Το νέο Mazda CX-30 είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής που δημιουργήθηκε με βάση την πιο πρόσφατη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo – του καλλιτεχνικού ντιζάιν, που έχει τις ρίζες της στην παραδοσιακή ιαπωνική καλαισθησία. Ο σχεδιασμός κάθε επιμέρους τμήματος, βάσει της αρχής του «less is more», είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των καθαρών και όμορφων επιφανειών του CX-30, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο και την παρουσίαση μιας εντελώς πρωτότυπης εμφάνισης σε ένα μοντέλο της κατηγορίας των μικρομεσαίων crossover SUV.

Το κορυφαίας ποιότητας, ανθρωποκεντρικό εσωτερικό του Mazda CX-30 συνδυάζει ιδανικά την εργονομία με την τεχνολογία αιχμής. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον επαναστατικό βενζινοκινητήρα Skyactiv-X της Mazda, ο οποίος εξασφαλίζει επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας παρόμοιο με εκείνο ενός κινητήρα diesel2.

Διατηρώντας αναλλοίωτες τις όμορφες, και καλαίσθητες φόρμες του Kodo, το στυλ του Mazda MX-30 αντιπροσωπεύει μια πιο σύγχρονη αισθητική που επικεντρώνεται στις φουτουριστικές αξίες.

Η νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης e-Skyactiv της Mazda περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh που εξασφαλίζει στο Mazda MX-30 αυτονομία της τάξεως των 200 χλμ., η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα 48 χλμ. των συνηθισμένων διαδρομών που καλύπτει καθημερινά ο μέσος Ευρωπαίος οδηγός. Τόσο η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτροκίνησης Skyactiv-Vehicle όσο και οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με τα εγγενή χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ως προς την ομαλή, αθόρυβη και πλήρως ηλεκτρική του συμπεριφορά κατά την οδήγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή