Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφημένη στην Κρήτη

Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφημένη στην Κρήτη

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η SKODA AUTO δίνει στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες της ολοκαίνουργιας SKODA OCTAVIA Grand Coupe, με το πανέμορφο μοντέλο φωτογραφημένο στην Κρήτη! Η παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας OCTAVIA ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στη Μεγαλόνησο, τον προηγούμενο μήνα. Η πολύ τιμητική για τη χώρα μας εκδήλωση, θα έδινε την ευκαιρία σε περισσότερους από χίλιους δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο να οδηγήσουν την τέταρτη γενιά του best-seller της SKODA στην Κρήτη. Όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η εκδήλωση αυτή – όπως και άλλες αντίστοιχες στην Ευρώπη – ματαιώθηκε, με τη SKODA AUTO εντούτοις να έχει προλάβει να φωτογραφήσει τη νέα OCTAVIA στην Κρήτη, αναδεικνύοντας τόσο το μοντέλο όσο και μερικές από τις ομορφιές του νησιού.

Η OCTAVIA Grand Coupe μαγνητίζει το βλέμμα με τις γραμμές της. Οι σχεδιαστές πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που παρά τις μεγάλες του διαστάσεις δείχνει πολύ αρμονικό και δυναμικό. Η νέα γλώσσα σχεδιασμού της SKODA προσθέτει έντονο συναίσθημα στο design, με αποτέλεσμα ένα πολύ ελκυστικό αμάξωμα. Η εκτενής χρήση LED στα φωτιστικά στοιχεία τόσο εμπρός όσο και πίσω, προσθέτει ένα hi-tech χαρακτήρα. Παράλληλα, το εμπνευσμένο κουπέ σχήμα εξασφαλίζει άριστη αεροδυναμική. Με το συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) στο 0,24, η OCTAVIA Grand Coupe είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα στην κατηγορία της στον κόσμο. Η βελτιωμένη αεροδυναμική έχει επίσης ως αποτέλεσμα λιγότερες εκπομπές CO2 και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Οι ζάντες αλουμινίου είναι έως και 19 ιντσών, νέα μοντέρνα χρώματα, τα Crystal Black, Lava Blue και Titan Blue έχουν προστεθεί στη γκάμα ενώ τα προαιρετικά πακέτα εξωτερικής διακόσμησης Chrome και Dynamic προσδίδουν ακόμα περισσότερο χαρακτήρα στις εκδόσεις Ambition και Style.

Η SKODA έχει επανασχεδιάσει πλήρως το εμβληματικό της μοντέλο. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.686 mm και το αυξημένο πλάτος αποτέλεσαν εξαιρετική βάση για άπλετους χώρους και οι σχεδιαστές έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η νέα OCTAVIA εντυπωσιάζει με το γενναιόδωρο εσωτερικό της, με τους πίσω επιβάτες να έχουν ακόμα περισσότερο χώρο για τα γόνατά τους, που τώρα φτάνει τα 78 χιλιοστά. Τα 600 λίτρα του χώρου αποσκευών της Grand Coupe είναι ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο. 

Εκτός από την ανεξάρτητη, κεντρική οθόνη αφής και τα νέα, ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικά, η OCTAVIA είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που διαθέτει ένα νέο πολυεπίπεδο ταμπλό και ένα νέο τιμόνι με δύο ακτίνες. Ένας νέος συρόμενος διακόπτης αφής κάτω από την έκδοση 10 ιντσών της κεντρικής οθόνης, τα πλήκτρα απλής αφής για σημαντικές λειτουργίες  καθώς και κουμπιά και κυλιόμενοι διακόπτες στο πολυλειτουργικό τιμόνι, βελτιώνουν την εργονομία και απλοποιούν το χειρισμό. Συνολικά 14 διαφορετικές λειτουργίες– συμπεριλαμβανομένου του Travel Assist – μπορούν να εκτελεστούν από το τιμόνι.

 

Όσον αφορά στην άνεση και την ασφάλεια, η SKODA έχει εξοπλίσει τη νέα OCTAVIA με πολλά χαρακτηριστικά από οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το head-up display, που προβάλλει τις σημαντικότερες πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ, κάνει το ντεμπούτο του σε SKODA. Εντελώς νέα και τα – δύο τύπων – προαιρετικά εργονομικά καθίσματα, διαθέσιμα και αεριζόμενα. Πέρα από το διζωνικό σύστημα κλιματισμού Climatronic ως στάνταρ, διατίθεται προαιρετικά και τριζωνικό Climatronic. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ χρησιμοποιεί μια πιο λεπτή, αγώγιμη ταινία αργύρου. Το KESSY, το προαιρετικό σύστημα εισαγωγής στο όχημα χωρίς κλειδί, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση και πολυτέλεια. Η εκκίνηση  του κινητήρα γίνεται πλέον με ένα βολικό κουμπί και το ντεμπούτο του σε SKODA κάνει το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο. Διαθέσιμα επίσης και ακουστικά πλευρικά παράθυρα μπροστά, τα οποία μειώνουν ακόμη περισσότερο το θόρυβο που περνάει στο εσωτερικό.

Στα κινητήρια συστήματα, η τέταρτη γενιά της SKODA OCTAVIA είναι πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον από ποτέ. Οι αποδοτικοί κινητήρες ντίζελ από την τελευταία γενιά EVO εκπέμπουν έως και 80% λιγότερα οξείδια αζώτου (NOx). Οι εκπομπές CO2 είναι επίσης χαμηλότερες καθώς οι κινητήρες καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο. Οι βενζινοκινητήρες έχουν βελτιωθεί περαιτέρω και ορισμένοι από αυτούς – που κάνουν το ντεμπούτο τους στη SKODA – έχουν εξοπλιστεί με ήπια υβριδική τεχνολογία. Η OCTAVIA iV plug-in-hybrid είναι μια ακόμη πρεμιέρα για το μοντέλο ενώ υπάρχει και έκδοση που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο (CNG), η OCTAVIA G-TEC. Διαθέσιμες τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις σασί καθώς και το Dynamic Chassis Control, που επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί στοιχεία του αυτοκίνητου όπως η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης, επιλέγοντας οδηγικά προφίλ μέσω του Driving Mode Select. Διαθέσιμη επίσης και τετρακίνηση.

Περισσότερες φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση στο www.skoda-storyboard.com/en/press-kits/skoda-octavia-press-kit-2/images/

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή