Η Ford παρουσιάζει την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Cobra Jet 1400

Η Ford παρουσιάζει την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Cobra Jet 1400

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μπορεί να είναι αθόρυβη και να μην καταναλώνει σταγόνα καυσίμου, όμως έχει τη μοναδική ικανότητα να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 400 μέτρα σε σχεδόν 8 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 274 km/h. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ford Performance λανσάρει σήμερα την εργοστασιακή και πλήρως ηλεκτρική Mustang Cobra Jet για συμμετοχή σε αγώνες dragster.

 
Η Mustang Cobra Jet 1400 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο αγωνιστικών προδιαγραφών, το οποίο προβλέπεται να αποδίδει ισχύ 1.400+ ίππων και ροπή πάνω από 1491 Nm, αποδεικνύοντας στην πράξη τα επιτεύγματα ενός 100% ηλεκτρικού συστήματος κίνησης σε μία από τις πιο απαιτητικές μορφές αγώνων.
 
«Η Ford ανέκαθεν χρησιμοποιούσε το μηχανοκίνητο αθλητισμό ως μέσον επίδειξης σημαντικών καινοτομιών» δήλωσε ο Dave Pericak, Global Director, Ford Icons. «Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης μας προσφέρουν ένα εντελώς νέο είδος επιδόσεων και στην πλήρως ηλεκτρική Cobra Jet 1400, μία νέα τεχνολογία ωθείται στα όρια των δυνατοτήτων της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τεχνολογίες αιχμής σε μία συναρπαστική χρονιά, κατά την οποία η πλήρως ηλεκτρική Mach-E θα πλαισιώσει την οικογένεια Mustang.»

 
Μετά το ντεμπούτο της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, της πρώτης, πλήρως ηλεκτρικής Mustang, η πρωτότυπη Mustang Cobra Jet 1400 προάγει με τη σειρά της την κληρονομιά και τις επιδόσεις της Mustang, ενσωματώνοντας μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στα μελλοντικά συστήματα κίνησης της Ford. 

 
Η Mustang Cobra Jet 1400 αποτίει επίσης φόρο τιμής στην πρώτη Cobra Jet που κυριάρχησε στους αγώνες dragster στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και παραμένει ανταγωνιστική στα πρωταθλήματα drag racing ακόμα και σήμερα.
 

«Αυτό το project ήταν πρόκληση για όλους εμάς στη Ford Performance, αλλά μία πρόκληση που αποδεχτήκαμε με πολύ χαρά» δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. «Είδαμε το εγχείρημα της Cobra Jet 1400 ως μία ευκαιρία εξέλιξης ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, βασισμένοι σε ένα ήδη δοκιμασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι υπήρχαν δεδομένα επιδόσεων ως σημείο αναφοράς. Και μάλιστα θελήσαμε να τα ξεπεράσουμε άμεσα. Δουλέψαμε πάνω σε ένα καταπληκτικό project, και ευελπιστούμε να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν από την ομάδα της Ford Performance Motorsports.»
 
Η Ford Performance συνεχίζει τις δοκιμές της Cobra Jet 1400 πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο της αργότερα μέσα στη χρονιά σε έναν αγώνα dragster όπου οπαδοί, μέσα ενημέρωσης και αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αγωνιστικό αυτοκίνητο, και να δουν ακριβώς τι μπορεί να κάνει στην άσφαλτο. 

 
Νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση, παρακολουθώντας το MotorTrend On Demand’s “Hard Cell”, σε ένα σόου ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έμφαση στην υπέρβαση των ορίων και στην καινοτομία.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή