Οι γραμμές παραγωγής της Ford στην Ευρώπη ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους

Οι γραμμές παραγωγής της Ford στην Ευρώπη ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή οχημάτων της Ford στα εργοστάσια της εταιρείας σε Γερμανία, Ρουμανία και Ισπανία μετά από αναστολή λειτουργίας επτά εβδομάδων, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

 
Στο πλαίσιο μιας σταδιακής επανεκκίνησης, η παραγωγή ξεκίνησε με μειωμένους ρυθμούς και  προοδευτικά θα εντατικοποιηθεί τους επόμενους μήνες μέχρι την πλήρη επαναφορά. Προτεραιότητα θα δοθεί αρχικά στις επιβεβαιωμένες παραγγελίες πελατών. 
 
Σε όλες τις εγκαταστάσεις, εφαρμόζονται παγκόσμια πρότυπα της Ford για την κοινωνική αποστασιοποίηση και πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους. Καθημερινά, οι τελευταίοι καλούνται να πραγματοποιούν μία διαδικασία αυτο-αξιολόγησης του βαθμού ευεξίας τους. Επίσης, η εταιρεία τους παρέχει προσωπικά “κιτ προστασίας” που περιλαμβάνουν προστατευτικές μάσκες τις οποίες παράγει η Ford και λοιπά προϊόντα υγιεινής. 
 
«Η ανταπόκριση των εργαζομένων μας είναι απίστευτη. Οι ομάδες μας λειτούργησαν δυναμικά στη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων τους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και τώρα επιστρέφουν σε αυτό το οποίο κάνουν άριστα – την παραγωγή οχημάτων που θα βοηθήσει την Ευρώπη στην επανεκκίνηση της οικονομίας» δήλωσε ο Dale Wishnousky, vice president, Manufacturing, Ford Ευρώπης. «Παρακολουθήσαμε την κατάσταση πολύ στενά ώστε να διασφαλίσουμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και ότι θα εφαρμόζονταν στοχευμένα μέτρα για ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας.» 

 
Τα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στο Saarlouis και παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στην Κολωνία (Γερμανία), το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Βαλένθια (Ισπανία), καθώς και οι εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και παραγωγής κινητήρων στην Κραϊόβα (Ρουμανία) ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 4 Μαΐου. Στο εργοστάσιο κινητήρων στη Βαλένθια, η παραγωγή θα ξαναρχίσει, στις 18 Μαΐου, ενώ η ημερομηνία επανεκκίνησης για τις μονάδες παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και το Bridgend στη Μ. Βρετανία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

 
Τη Δευτέρα, σε όλες τις εγκαταστάσεις, τα πάντα κύλησαν ομαλά σε πνεύμα ομαδικής εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για μειωμένο όγκο παραγωγής.
 

Πριν την επανεκκίνηση, η Ford επικοινώνησε με όλους τους εργαζόμενους, μέσω διαφόρων καναλιών, παρουσιάζοντας τη διαδικασία επιστροφής στην εργασία και τα μέτρα που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων μοιράστηκε με τους εργαζόμενους ένα ειδικό βίντεο που δημιούργησε με θέμα τα Πρωτόκολλα Ασφαλείας στο Πλαίσιο Επιστροφής στην Εργασία. Φυλλάδια παρέχουν στους εργαζόμενους επιπλέον λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Στα εργοστάσια της Ford σε Κολωνία, Κραϊόβα και Βαλένθια κατασκευάζονται  ασπίδες προστασίας προσώπου για εσωτερική χρήση.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή