Δύο ολοκαίνουργια SUV με Hybrid Bonus

Δύο ολοκαίνουργια SUV με Hybrid Bonus

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
H Ford “επιτίθεται” με δύο ολοκαίνουργια μοντέλα στη δημοφιλή κατηγορία των SUV. Το νέο Ford Kuga έρχεται με νέα εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και μια ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήρων. Παράλληλα, το νέο Ford Puma μας συστήνεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά με μια εντελώς διαφορετική σιλουέτα. 

 
Αποκτήστε τα νέα Puma και Kuga με:
 
  • Επιτόκιο 3,49% για 12 έως 48 μήνες με χρηματοδότηση Ford Finance
  • 3 μήνες Περίοδο Χάριτος: ξεκινήστε να πληρώνετε τις δόσεις του δανείου σας 3 μήνες αργότερα, χωρίς καμία επιβάρυνση
  • 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
  • Το 1ο Ford Service δωρεάν.
 
Το νέο Ford Kuga διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με μοντέρνα εμφάνιση, premium χαρακτηριστικά, καθώς και με καινοτόμες τεχνολογίες. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η γκάμα των κινητήρων, που εκτός από τους διακεκριμένους EcoBoost και EcoBlue προσφέρεται και ένας ήπια υβριδικός 2.0 κινητήρας (mHEV) 150 ίππων και έναw 2.5 Duratec απόδοσης 225 ίππων. Ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης, εκμηδενίζοντας την χρήση της βενζίνης κατά τη διάρκεια της κίνησής του έως και 56 χιλιόμετρα (WLTP). Παράλληλα, διαθέτει κατανάλωση από 1,2 l/100 km NEDC (από 1,4l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 26 g/km NEDC (από 32 g/km WLTP). Η μπαταρία του συστήματος μπορεί να φορτιστεί πλήρως και με σύνδεση σε εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230-volt σε λιγότερο από 6 ώρες.
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-1
 

Το νέο Ford Kuga διακρίνεται στους τομείς της άνεσης και των διαθέσιμων χώρων, με τον καλύτερο στην κατηγορία αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών και την κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε μία διαδρομή μήκους 150 mm. Παράλληλα, μία έξυπνη εταζέρα μεγιστοποιεί την πρακτικότητα, αφού μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στον όγκο των αποσκευών. Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, το εύκαμπτο πλαίσιό της και ο ιδιαίτερος τρόπος στερέωσής της στην πίσω πόρτα της επιτρέπουν να παραμένει μόνιμα στη θέση της χωρίς να εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας ανεξάρτητα από τον όγκο των αποσκευών.
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-2
 
Το νέο Ford Kuga διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας που σε συνδυασμό με την ισχυρή δομή αμαξώματος προσφέρουν στον οδηγό του ασφάλεια 5 αστέρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.
 
Το νέο Ford Kuga διαθέτει ένα ενσωματωμένο modem που του επιτρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Kuga μπορεί μέσα από την εφαρμογή FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-3
 
Η τιμή εκκίνησης του νέου Ford Kuga είναι 26.272 ευρώ για την έκδοση με τον 1.5 EcoBoost των 150 ίππων, ενώ με περίπου 1.500 ευρώ επιπλέον η Ford προσφέρει την πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.5 των 120 ίππων στην έκδοση Trend.
 
Το νέο Ford Puma επιστρέφει με νέα σχεδίαση, εμπλουτίζοντας την SUV γκάμα της εταιρείας. Πλέον τοποθετείται στην κατηγορία B και βασίζεται στο επιτυχημένο Fiesta. Το συμπαγές crossover φέρει μεγάλους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Μάλιστα, έχει τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία (456 λίτρα) σε συνδυασμό με το καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο MegaBox.
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-4
 
Το νέο Puma αποτελεί τον προπομπό μιας σειράς νέων εκδόσεων και μοντέλων της Ford που υιοθετούν την προηγμένη, ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV με επίκεντρο τον καταξιωμένο κινητήρας βενζίνης 1.0L EcoBoost και απόδοση 125 και 155 ίππων. Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει πλήρως τα χαρακτηριστικά του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα της Ford αφού επιτρέπει την αποθήκευση της ενέργειας που χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα του αυτοκινήτου σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. 

 
Αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση από τον ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος συνεπικουρεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, προσφέροντας έτσι καλύτερη απόδοση με ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CΟ2.
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-5
 
Η έκδοση Titanium έρχεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και λειτουργία μασάζ για τα εμπρός καθίσματα. Στοιχεία που πρώτη φορά συναντάμε στην κατηγορία από τη βασική έκδοση, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη στο segment.
 
Πρωτοποριακή τεχνολογία διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου με ενσωματωμένο modem που επιτρέπει στο νέο Puma να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Puma μπορεί μέσα από την εφαρμογή FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών.
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-6
 
Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford επιτρέπει τη σύνδεση ενός smartphone φροντίζοντας παράλληλα να το διατηρεί πλήρως φορτισμένο χάρη στη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει το σύστημα ήχου και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Το σύστημα SYNC3 προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ χωρίς επιπλέον κόστος και υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8” που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe).
 
Δύο ολοκαίνουργια  SUV με Hybrid Bonus-7
 
Τα 5 διαφορετικά προφίλ οδήγησης του νέου Ford Puma, πέρα από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, περιλαμβάνουν επιπλέον το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.
 
 
Το νέο Ford Puma προσφέρεται στην ελληνική αγορά από 20.991 ευρώ (μόνο για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων στην έκδοση Titanium).
 
Powered By Ford

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή