Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit

Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit

11' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Η Ford αποκαλύπτει το E-Transit, μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου van μοντέλου σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες τεχνολογίες συνδεδεμένου οχήματος, πρωτοποριακές υπηρεσίες, ικανότητες εφάμιλλες των μοντέλων της οικογένειας Transit, δυνατότητες μετατροπών και την αξιόπιστη υποστήριξη του δικτύου Ford
  • Με στάνταρ μόντεμ FordPass Connect, το E-Transit προσφέρει συνδεσιμότητα που βοηθά τους οδηγούς/κατόχους επαγγελματικών οχημάτων να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του στόλου τους, να εντοπίζουν σημεία φόρτισης εν κινήσει και να πληρώνουν για τη φόρτιση, ενώ οι over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις λογισμικού αναβαθμίζουν το σύστημα πλοήγησης καθώς και πολλές ακόμα λειτουργίες του οχήματος
  • Για πρώτη φορά στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, το Pro Power Onboard μετατρέπει το E-Transit σε κινητή πηγή ενέργειας με ισχύ έως 2,3 kW που βοηθά τους πελάτες να χρησιμοποιούν εργαλεία και να επαναφορτίζουν εξοπλισμό σε εργοτάξια
  • Το νέο E-Transit έχει στόχο να προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, έως 350 km – απόσταση που είναι σχεδόν η τριπλάσια από εκείνη που καλύπτει κατά μέσο όρο την ημέρα ένας οδηγός επαγγελματικού οχήματος στην Ευρώπη
  • Το χαμηλότερο κόστος συντήρησης μειώνει το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 40% από τις εργασίες σέρβις, σε σύγκριση με πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Το E-Transit προσφέρει τα κορυφαία στην κατηγορία του διαστήματα σέρβις ανά έτος, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη
  • Το E-Transit παρέχει στους Ευρωπαίους πελάτες ποικιλία επιλογών σε αμαξώματα, μήκη, ύψη οροφής και Μικτού Βάρους Οχήματος (GVM) – και συγκεκριμένα έως και 25 διαφορετικές εκδόσεις. Το ωφέλιμο φορτίο υπολογίζεται στα 1.616 kg για την έκδοση van και έως 1.967 kg για τα μοντέλα chassis cab. Το E-Transit είναι έτοιμο για δράση, και αναμένεται την άνοιξη του 2022

Η Ford, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των van οχημάτων, παρουσιάζει σήμερα το νέο E-Transit van, ένα έξυπνο και ακούραστο όχημα που θα αυξήσει την παραγωγικότητα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεών τους προσφέροντας ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προηγμένες λύσεις στον τομέα του λογισμικού, σε συνδυασμό με μοναδικές υπηρεσίες και επιλογές.

«Η Ford είναι η No.1 εταιρεία στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων σε Β. Αμερική και Ευρώπη. Επομένως η μετάβαση του στόλου οχημάτων σε καθεστώς μηδενικών εκπομπών ρύπων, κυρίως για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία διανομών μέχρι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού (last-mile), είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050» δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford. «Η Ford είναι έτοιμη να ηγηθεί του κινήματος που ξεκίνησε με το βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid και το EcoBlue Hybrid. Είναι καλό για τον πλανήτη και ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους πελάτες, χάρη στο χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και τις νέες συνδεδεμένες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.»

Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit-1

Το νέο E-Transit υποστηρίζεται από το δίκτυο της Ford που περιλαμβάνει πάνω από 1.800 εμπόρους Επαγγελματικών Οχημάτων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του εκτεταμένου ευρωπαϊκού δικτύου των 1000 Κέντρων Transit. Το E-Transit επωφελείται επίσης από συνεργασίες της Ford με εκατοντάδες μετατροπείς οχημάτων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρέχουν συμβατές σχάρες, δοχεία και αξεσουάρ για τα πετρελαιοκίνητα Transit.

Και ενώ οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο των οχημάτων τύπου van εξακολουθούν να κατασκευάζουν πρωτότυπα, να αναπτύσσουν πρωτόκολλα δοκιμών και να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες κατά τη χρήση τους, το οικοσύστημα των επαγγελματικών οχημάτων της Ford επεκτείνεται περιλαμβάνοντας τώρα λογισμικό παρακολούθησης ηλεκτρικών οχημάτων και συνδεδεμένες λύσεις για στόλους, για ομαλή ενσωμάτωση σε καθημερινές δραστηριότητες.

«Εστιάζουμε την προσοχή μας στο λογισμικό και τις ψηφιακές υπηρεσίες για να βοηθήσουμε τους πελάτες εταιρικών στόλων στην περαιτέρω ανάπτυξη και πιο αποδοτική λειτουργία των επιχειρήσεών τους» δήλωσε ο Farley.

Η Ford – η κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων σε Ευρώπη και Β. Αμερική – κατασκευάζει το Transit επί 55 χρόνια, αλλά και επαγγελματικά οχήματα από το 1905. Τα E‑Transit που προορίζονται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford Otosan Kocaeli στην Τουρκία, σε ειδική γραμμή παραγωγής, δίπλα στο βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid. Για τους πελάτες της Β. Αμερικής, το E-Transit θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Kansas City, στο Claycomo, Missouri.

Στοχεύοντας σε ένα πράσινο μέλλον

Παρά το ότι η ζήτηση για οχήματα διανομών αυξάνεται, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο – από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες – δεσμεύονται να δημιουργήσουν ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων, να μειώσουν τα επίπεδα αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να περιορίσουν την ηχορύπανση.

«Οι περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες, υπηρεσίες οχημάτων έκτακτης ανάγκης και πάροχοι κοινωφελών υπηρεσιών προτιμούν τα επαγγελματικά οχήματα και van της Ford από εκείνα οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή – και έχουμε δεσμευτεί να βοηθάμε τους πελάτες να κάνουν την μετάβαση σε τεχνολογίες μηδενικών ρύπων» δήλωσε ο Hau Thai-Tang, chief product platform operations officer της Ford. «Το E-Transit αποτελεί μία πλούσια, συνδεδεμένη πλατφόρμα δεδομένων που θα βοηθήσει τους πελάτες εταιρικών στόλων να πετύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Η αξία για τους επαγγελματίες πελάτες αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς όλο και περισσότερα συνδεδεμένα οχήματα προστίθενται στο δίκτυο.»

Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit-2

Το E-Transit, που αναμένεται στα καταστήματα των Eυρωπαίων εμπόρων Ford από τις αρχές του 2022, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας στον εξηλεκτρισμό, ύψους άνω των 11,5 δις δολαρίων μέχρι το 2022. Η νέα, πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E θα φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό F‑150 θα  κυκλοφορήσει στη Β. Αμερική περί τα μέσα του 2022.

Στην Ευρώπη, η Ford δοκιμάζει τεχνολογίες στα εξηλεκτρισμένα επαγγελματικά της οχήματα από το 2018, σε συνεργασία με επίσημους φορείς σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία, για να διερευνήσει πώς χρησιμοποιούν οι οδηγοί τα οχήματα Transit Custom Plug-In Hybrid σε Λονδίνο, Κολωνία, Βαλένθια και Άγκυρα. Η εταιρεία έχει ενσωματώσει τα ευρήματά της – συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών χρήσης και φόρτισης του οχήματος – στην εξέλιξη του E-Transit και των υπηρεσιών του.

Αυτονομία και λύσεις φόρτισης που είναι προσαρμοσμένες για επαγγελματίες

Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει μία εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km στο μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP, 1 τιμή που είναι αρκετή για τις καθημερινές απαιτήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στο φορτίο του οχήματος και τις καιρικές συνθήκες.

Το γεγονός αυτό καθιστά το E-Transit ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον, προκαθορισμένες διαδρομές και παραδόσεις εμπορευμάτων εντός γεωγραφικά προσδιορισμένων ζωνών μηδενικών ρύπων, χωρίς να πρέπει οι ιδιοκτήτες του εταιρικών στόλων να πληρώνουν για μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα την οποία δεν χρειάζονται.

Τα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.

Το όχημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, που επιτρέπει τον προγραμματισμό του συστήματος κλιματισμού προκειμένου να ρυθμίζεται η επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ το όχημα φορτίζεται, ώστε να μην επηρεάζεται η μέγιστη διαθέσιμη αυτονομία.

Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit-3

Το E-Transit όχι μόνο συμβάλλει στη βιώσιμη λειτουργία των εταιρειών, αλλά προσφέρει και σαφή επιχειρηματικά πλεονεκτήματα. Το E-Transit μπορεί να μειώσει το κόστος ιδιοκτησίας από τις δαπάνες σέρβις μέχρι και 40% συγκριτικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους συντήρησης. 2

Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης. 3

«Έχοντας αναλάβει σαφή αποστολή να καταστήσει πιο εύρωστες και παραγωγικές τις επιχειρήσεις των πελατών της, η Ford κατάφερε να καταστεί η κορυφαία μάρκα στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη» δήλωσε ο Hans Schep, general manager commercial vehicles, Ford Ευρώπης. «Ο εξηλεκτρισμός προσφέρει νέους τρόπους για να μπορούν οι πελάτες να διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις και τους στόλους τους πιο αποδοτικά. Με το E-Transit αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εμπειρία 55 χρόνων στα μοντέλα Transit, ένα δίκτυο έμπειρων εμπόρων και μετατροπέων, καθώς και από ένα οικοσύστημα ψηφιακών εργαλείων που θα βοηθήσουν ώστε οι δυνατότητες του εξηλεκτρισμού να μετουσιωθούν σε μία επιχειρηματική πραγματικότητα – όλα αυτά συν τα οφέλη μεταφορών μηδενικών ρύπων.»  

Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ποικιλία λύσεων φόρτισης για τις ανάγκες των στόλων και των οδηγών, είτε βρίσκονται στο σπίτι και στη δουλειά, είτε στο δρόμο. Το E-Transit προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC). Ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες.4 Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή DC με ισχύ 115 kW, το νέο E‑Transit μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 15% μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 34 λεπτά. 4

Αυξημένη ισχύς και συνδεσιμότητα εν κινήσει

Το E-Transit διαθέτει προαιρετικά το Pro Power Onboard, το οποίο επιτρέπει στους Ευρωπαίους πελάτες να μεταμορφώνουν το όχημά τους σε μια κινητή πηγή ενέργειας που παρέχει ισχύ έως 2,3 kW για τη λειτουργία εργαλείων και εξοπλισμού τόσο σε εργοτάξια, όσο και εν κινήσει – πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Το στάνταρ μόντεμ FordPass Connect 5 προσφέρει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα έτσι ώστε οι πελάτες των επαγγελματικών οχημάτων να διαχειρίζονται και να βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα του στόλου στους με μία σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών για ηλεκτρικά οχήματα, διαθέσιμων μέσω της Ford Telematics.

Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit-4

Το νέο E-Transit φέρνει επίσης το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 6 της Ford στα επαγγελματικά της οχήματα, διαθέτοντας στάνταρ μία εύχρηστη οθόνη αφής 12” σε συνδυασμό με βελτιωμένη φωνητική αναγνώριση και προαιρετικά σύστημα πλοήγησης με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά μέσω cloud. Με τις over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις, το λογισμικό και η τεχνολογία SYNC του νέου E‑Transit θα επωφεληθούν από τα πιο πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά, καθώς και από βελτιώσεις στον τομέα της ποιότητας.

Στο δρόμο, με το σύστημα πλοήγησης ενεργοποιημένο, οι διαχειριστές στόλων θα επωφελούνται από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως οι Traffic Sign Recognition 7 και Intelligent Speed Assist,7 που συνδυαστικά αναγνωρίζουν στο δρόμο τα όρια ταχύτητας – κάτι που επιτρέπει στους διαχειριστές τους να ορίζουν στα οχήματα συγκεκριμένη ανώτατη ταχύτητα κίνησης.

Επιπλέον, το E-Transit διαθέτει μία σειρά τεχνολογιών που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους εταιρικούς πελάτες να μειώσουν τα ασφαλιστικά κόστη τους. Μεταξύ των τεχνολογιών αυτών είναι οι Pre-Collision Assist7, Blind Spot Information System 7 με Lane Change Warning & Aid 7 καθώς και μία κάμερα 360 μοιρών με Reverse Brake Assist.7 Μαζί με το Intelligent Adaptive Cruise Control,7 τα στοιχεία αυτά βοηθούν να διατηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας του στόλου μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Χωρητικότητα αντίστοιχη του συμβατικού Transit 

Το E-Transit έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς στη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων, γι’ αυτό και η μπαταρία του τοποθετείται κάτω από το αμάξωμα παρέχοντας χώρο φόρτωσης με όγκο έως και 15,1 m3, 8 τιμή που είναι ταυτόσημη με εκείνη ενός πετρελαιοκίνητου Transit με πίσω κίνηση.

Οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν το σύστημα μετάδοσης του νέου E-Transit και την πίσω ανάρτηση για να βελτιστοποιήσουν το χώρο φόρτωσης, δημιουργώντας μία heavy-duty διάταξη με ημι-υστερούντες βραχίονες που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο του οχήματος και καλύτερη ελκτική πρόσφυση, ανεξάρτητα εάν το όχημα είναι άδειο ή φορτωμένο. 

Το E-Transit που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη θα εξασφαλίζει ωφέλιμο φορτίο 1.616 kg στην έκδοση van και μέχρι 1.967 kg στις εκδόσεις chassis cab. 8 Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και ροπή 430 Nm – ο ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο πλήρως ηλεκτρικό cargo van που πωλείται στην Ευρώπη. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση όταν το όχημα είναι πολύ φορτωμένο.

Η Ford θα προσφέρει στην Ευρώπη 25 διαφορετικές εκδοχές του νέου E-Transit, με αμάξωμα van, double-cab-in-van και chassis cab, πολλαπλές επιλογές μήκους και ύψους οροφής, καθώς και διάφορα μικτά βάρη (GVM) μέχρι 4,25 τόνους, για την κάλυψη πολυάριθμων αναγκών.

Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες της με πόλεις με τη συμμετοχή του Transit Custom Plug-In Hybrid, η Ford θα προχωρήσει σε εκτενείς δοκιμές του νέου E-Transit σε εταιρικούς στόλους σε βασικές αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας από το 2021.

1 Οι εγκεκριμένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η έναρξη πωλήσεων. Προβλεπόμενη αυτονομία και χρόνοι φόρτισης βασισμένα σε αποτελέσματα δοκιμών του κατασκευαστή και σε μεθόδους υπολογισμού αυτονομίας σύμφωνα με το WLTP. Η πραγματική αυτονομία του οχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες όπως εξωτερικά στοιχεία, οδηγικές συμπεριφορές, συντήρηση οχήματος και ηλικία / κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Τα οχήματα με έγκριση τύπου Light Duty Vehicle με βάση το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) θα έχουν στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας  και εκπομπών CO2 για τους κύκλους New European Drive Cycle (NEDC) και WLTP. Το WLTP θα αντικαταστήσει πλήρως το NEDC το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2020. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών. Στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησης του NEDC, γίνεται αναγωγή των τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 στο WLTP. Θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, καθώς ορισμένα στοιχεία των δοκιμών έχουν αλλάξει, επομένως το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

2 Βασίζεται σε περίοδο 3-ετών ή κάλυψη 180.000 km. Σύγκριση προγραμματισμένων και μη προγραμματισμένων σέρβις για ένα  ηλεκτρικό έναντι ενός αντίστοιχου πετρελαιοκίνητου van 

3 Συμβουλευτείτε έναν έμπορο για λεπτομέρειες σχετικά με τον περιορισμό της εγγύησης.

4 Η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται όσο η μπαταρία πλησιάζει στη μέγιστη χωρητικότητά της. Κάθε αποτέλεσμα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τους χρόνους αιχμής φόρτισης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

5 Οι λειτουργίες ενδέχεται να απαιτούν ενεργοποίηση.

6 Μην οδηγείτε αφηρημένοι. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές όπου είναι δυνατόn και όχι συσκευές χειρός ενώ οδηγείτε. Μερικές λειτουργίες μπορεί να είναι κλειδωμένες ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

7 Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την προσοχή ή την κρίση του οδηγού, ο οποίος παραμένει πλήρως υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος. Δεν διατίθενται όλα τα χαρακτηριστικά για όλες τις εκδόσεις chassis cab.

8 Η ικανότητα μεταφοράς φορτίων περιορίζεται από το βάρος και την κατανομή βάρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή