Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους

To νέο SEAT Leon e-Hybrid σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στη Βαρκελώνη, ενώ προσφέρεται σε 5θυρη έκδοση και Sportstourer.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 4η γενιά Leon ενισχύει την αποδοτικότητα της με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο (e-Hybrid) που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων TSI 110kW, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85kW, για παραγωγή συνδυαστικής ισχύος 204PS και 350Nm ροπής.

Το νέο SEAT Leon e-Hybrid είναι το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό SEAT Leon.

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους-1

Χάρη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, το SEAT Leon μπορεί να ταξιδέψει έως και 64km (72km σε NEDC) σε λειτουργία all-electric, ενώ όταν χρησιμοποιείται και ο βενζινοκινητήρας, το SEAT Leon e-Hybrid μπορεί να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του συστήματος και μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, εξοικονομώντας την για καταστάσεις όπου απαιτείται οδήγηση μηδενικών εκπομπών. Και όταν η μπαταρία εξαντλείται, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιστρέφει σε υβριδική λειτουργία. Μόλις πλησιάσετε σε μια πηγή τροφοδοσίας, η μπαταρία μπορεί να συνδεθεί και να αναπληρωθεί σε μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά χρησιμοποιώντας φορτιστή 3,6kW (Wallbox) ή λιγότερο από 6 ώρες χρησιμοποιώντας φορτιστή 2,3kW.

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους-2

Το SEAT Leon φέρνει μαζί του μια ισχυρή σχεδιαστική εξέλιξη: η ανακαινισμένη γλώσσα του εξωτερικού και του εσωτερικού σχεδιασμού του δίνει ισχυρότερο χαρακτήρα, βοηθούμενο από τις βελτιωμένες συνολικές αναλογίες και τις πιο αποφασιστικές όψεις και ομαλότερες γραμμές. 

Το Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της SEAT: η συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο (Full Link συμπεριλαμβανομένου του ασύρματου Android Auto και CarPlay, λειτουργίες και υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο) σας κρατά συνδεδεμένους με τον έξω κόσμο. Ο
συνδυασμός του SEAT CONNECT και του συστήματος e-Hybrid παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στο όχημα, με ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών που ελέγχονται από την εφαρμογή – συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών διαχείρισης της μπαταρίας – είτε εντός είτε εκτός του
οχήματος.

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους-3

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της SEAT γίνεται ακόμα πιο πρακτικό στην υβριδική παραλλαγή του plug-in. Οι αυξημένες διαστάσεις του 5θυρου και του Sportstourer, τα καθιστούν από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, ειδικά στα πίσω καθίσματα. Στην έκδοση e-Hybrid, το 5-θυρο SEAT Leon και το Sportstourer προσφέρουν χωρητικότητα χώρου αποσκευών 270l και 470l αντίστοιχα.

Λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του Leon e-Hybrid κυμαίνονται μεταξύ 25-30 g/km ενώ το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μόλις μεταξύ 1,1 – 1,3 λίτρων καυσίμου για να ταξιδέψει 100km σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP.
Ενώ η αποδοτικότητα είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό του SEAT Leon e-Hybrid, η δυναμική, η απόδοση και η απόλυτη οδηγική απόλαυση παραμένουν εξαιρετικά σημαντικές. Για το λόγο αυτό, το όχημα παραμένει ένα συναρπαστικό SEAT.

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους-4

Η έκδοση 5-θυρών SEAT Leon e-Hybrid έχει μήκος 4.368 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.460 mm, ενώ η έκδοση Sportstourer e-Hybrid έχει μήκος 4.642 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.456 mm. Το μεταξόνιο και των δύο ανέρχεται στα 2.682 mm.

Νέο SEAT Leon e-Hybrid – Με 204 ίππους-5

To βάρος είναι ισορροπημένο μεταξύ του εμπρός και πίσω μέρους του οχήματος. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας και το PCU ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται η μπαταρία ιόντων λιθίου και το ρεζερβουάρ καυσίμου. Το SEAT Leon e-Hybrid ζυγίζει 1.614 κιλά στην 5θυρη έκδοση και 1.658 κιλά στην έκδοση Sportstourer. Αλλά χάρη στη ρύθμιση του πλαισίου του οχήματος με τα MacPherson μπροστά και ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, καθώς και το άμεσο τιμόνι, το SEAT Leon e-Hybrid είναι σε θέση να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή