Ενα C1 με καλλιτεχνική πινελιά

Ενα C1 με καλλιτεχνική πινελιά

Η Citroen παρουσίασε μια έκδοση - χάρμα ιδέσθαι του μοντέλου, την JCC+

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η τρίτη καλλιτεχνική δημιουργία του Jean-Charles de Castelbajac σε συνεργασία με τη Citroen, από την οποία και πάλι έχουμε μια πολύ ελκυστική έκδοση. Η ζωηρή και χαριτωμένη εμφάνιση του μικρού C1 φέρει καλλιτεχνική πινελιά. Η έκδοση JCC+ είναι η ιδανική συντροφιά για τις αστικές μετακινήσεις με πολύ ξεχωριστό ύφος. Η περιπετειώδης αισθητική προάγει με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα που παίρνει κάποιος όταν συνδυάζει: αυτοκίνηση, μόδα και καλλιτεχνική προσέγγιση. 

Η γκάμα του ανανεωμένου C1 έχει πλέον μία ακόμα έκδοση, στην οποία η πολυχρωμία και οι ξεκάθαρες γραμμές του αμαξώματος αναμειγνύονται με ιδιαίτερη έμπνευση επάνω στο δημοφιλές Citroen. Το C1 JCC+ προβάλλει με χαρακτηριστικό τρόπο τα νεανικά και trendy χρώματα που ο Jean-Charles de Castelbajac λατρεύει: κόκκινο για το πάθος, μπλε για την ελπίδα και ακτινοβόλο κίτρινο. 

Τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα το «άγγιγμα» του σχεδιαστή γίνεται ορατό μέσα από τις πολύχρωμες επεμβάσεις του, δίνοντας στο μικρό αυτοκίνητο πόλης έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στην ακτίνα κύκλου στροφής 4,80 μ., το C1 JCC+ έχει μήκος 3,46 μ. και οι διαστάσεις του είναι ιδανικές για τις αστικές περιοχές. Χάρη και στο περιορισμένο βάρος του, ο 3κύλινδρος κινητήρας VTi των 72 ίππων προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Επιπλέον, τα πάει περίφημα στον τομέα της κατανάλωσης (3,7lt/100km), όπως και σε αυτόν των εκπομπών CΟ2 (85 g/km) και είναι σύμφωνος με τις επιταγές της νόρμας Euro 6 περί εκπομπών ρύπων. Συνεπώς, αποφεύγει την κατάθεση των τελών κυκλοφορίας κάθε χρόνο.
Η πολύ ειδική 5-θυρη έκδοση του μοντέλου, με την ονομασία C1 JCC+, προβάλλει τα προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης που για την κατηγορία είναι ξεχωριστά, όπως ο αυτόματος κλιματισμός και η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, καθώς και κάποιων στοιχείων που αναβαθμίζουν την κομψότητα, όπως είναι η δίχρωμη οροφή, οι προεκτάσεις των φτερών, αλλά και οι ειδικής σχεδίασης επενδύσεις της καμπίνας. Παράλληλα, προσφέρει και έξι συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, με ένα από αυτά να είναι η κάμερα οπισθοπορείας.

To Citroen C1 διατίθεται στην ελληνική αγορά από 12.140 ευρώ στην έκδοση Feel και συνδυάζεται με τον 1.0VTi κινητήρα των 72 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή