Νέο SEAT Leon e-Hybrid, και επιδόσεις και οικονομία

Νέο SEAT Leon e-Hybrid, και επιδόσεις και οικονομία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 4η γενιά Leon ενισχύει την αποδοτικότητά της με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο (e-Hybrid) που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων TSI 110 kW, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW, για παραγωγή συνδυαστικής ισχύος 204 ίππων και 350 Nm ροπής. Χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, το SEAT Leon μπορεί να ταξιδέψει έως και 64 χλμ. (72 χλμ. σε NEDC) σε λειτουργία all-electric, ενώ όταν χρησιμοποιείται και ο βενζινοκινητήρας, μπορεί να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του συστήματος και μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, εξοικονομώντας την για καταστάσεις όπου απαιτείται οδήγηση μηδενικών εκπομπών. Και όταν η μπαταρία εξαντλείται, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιστρέφει σε υβριδική λειτουργία. 

Μόλις πλησιάσετε σε μια πηγή τροφοδοσίας, η μπαταρία μπορεί να συνδεθεί και να αναπληρωθεί σε μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά, χρησιμοποιώντας φορτιστή 3,6kW (Wallbox) ή λιγότερο από 6 ώρες χρησιμοποιώντας φορτιστή 2,3 kW.

Οι αυξημένες διαστάσεις του 5θυρου και του Sportstourer, τα καθιστούν από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, ειδικά στα πίσω καθίσματα. Στην έκδοση e-Hybrid, το 5θυρο SEAT Leon και το Sportstourer προσφέρουν χωρητικότητα χώρου αποσκευών 270 και 470 λίτρα αντίστοιχα. Λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται μεταξύ 25-30 g/km, ενώ το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μόλις μεταξύ 1,1 και 1,3 λίτρων καυσίμου για να ταξιδέψει 100 χλμ. σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP.

Ενώ η αποδοτικότητα είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό του SEAT Leon e-Hybrid, η δυναμική, η απόδοση και η απόλυτη οδηγική απόλαυση παραμένουν εξαιρετικά σημαντικές.

Η έκδοση του 5θυρου SEAT Leon e-Hybrid έχει μήκος 4.368 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.460 mm, ενώ η Sportstourer e-Hybrid έχει μήκος 4.642 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.456 mm. Το μεταξόνιο και των δύο ανέρχεται στα 2.682 mm. Ζυγίζει 1.614 κιλά στην 5-θυρη έκδοση και 1.658 κιλά στην έκδοση Sportstourer.

To νέο SEAT Leon e-Hybrid προσφέρεται στην Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού και η τιμή εκκίνησης είναι 34.490 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή