Jeep Compass 4xe, «πράσινο» εντός και εκτός δρόμου

Jeep Compass 4xe, «πράσινο» εντός και εκτός δρόμου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα Jeep ασφαλώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με 80 χρόνια ιστορίας, η θρυλική αμερικανική μάρκα αποτελεί το σημείο αναφοράς στα 4×4, αλλά και γενικότερα στα SUV οχήματα, κατηγορία που άλλωστε η ίδια δημιούργησε στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Σήμερα, με την τεχνολογία plug-in hybrid, η Jeep ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο όπου η ελευθερία και οι κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες συνδυάζονται ιδανικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το χαμηλό κόστος χρήσης. Ιδανικό πεδίο χρήσης του πρωτοποριακού συστήματος 4xe είναι το Jeep Compass, το μεσαίο SUV που ξεχωρίζει χάρη στο στυλ και τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει.

Οι κινητήρες

Συνδυάζοντας έναν προηγμένο turbo βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, το σύστημα 4xe προσφέρει υψηλή απόδοση (από 190 έως 240 ίππους) και παράλληλα, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (1,9 λίτρα/100 χλμ.). Η δυνατότητα του συστήματος να κινεί αμιγώς ηλεκτρικά το Jeep Compass 4xe για έως και 50 χλμ. δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μηδενικούς ρύπους, ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη και παράλληλα ένα υβριδικό για κάθε μικρή ή μεγάλη απόδραση.

Φυσικά όπως ένα αυθεντικό Jeep, το Compass 4xe δεν θα μπορούσε παρά να ανεβάζει σε νέα επίπεδα την ασφάλεια σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Ετσι η κίνηση και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος είναι πιο ομαλή και άμεση από οποιαδήποτε συμβατική επιλογή 4×4 και κυρίως πάντα διαθέσιμη, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.  

Στυλ, τεχνολογία και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Χωρίς αμφιβολία το Jeep Compass 4xe δίνει τον ρυθμό σε μια νέα εποχή. Παράλληλα, χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 50 γρμ./χλμ.) και τη λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τις 40.000 ευρώ, έχει μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικού αυτοκινήτου, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή