Νέα Yamaha MT-09 2021

Η νέα ΜΤ09 θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας περίπου στα μέσα Απριλίου.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Yamaha προχώρησε σε πολύ σημαντικές αλλαγές στο γυμνό streetfighter MT09 για το 2021. Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων ώστε να γίνει ακόμα πιο αποδοτική τόσο όσον αφορά τον κινητήρα αλλά και το πακέτο ηλεκτρονικών της.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας CP3 με προδιαγραφές Euro 5 ανεβαίνει στα 889 κ.εκ και η ισχύς του φτάνει τα 119 άλογα στις 10.000 στροφές,  η ροπή φτάνει τα 9,5 κιλά στις 7.000 στροφές ενώ το όλο σύνολο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων τελευταίας γενιάς με σύστημα quickshifter.

Η νέα ΜΤ09 έρχεται με νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, νέο ψαλίδι καθώς και με νέα εξάτμιση.

Μεγάλη αλλαγή έχουμε και στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλετας καθώς είναι εξοπλισμένη με νέα μονάδα 6 αξόνων προερχόμενη κατευθείαν από το R1 και η οποία συνεργάζεται με traction control, slide control καθώς και με σύστημα ανύψωσης τροχού. 

Το πιρούνι είναι νέο και είναι από την ΚΥΒ ρυθμιζόμενο πλήρως όπως και το πίσω αμορτισέρ.
Η νέα ΜΤ09 έρχεται και με νέα TFT οθόνη 3,5 ιντσών που αντικαθιστά τα LCD όργανα του προηγούμενου μοντέλου ενώ το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 4 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο ΜΤ.

Όπως είναι φυσικό και επόμενο η ΜΤ θα είναι διαθέσιμη και στην κορυφαία έκδοση SP με αναρτήσεις OHLINS και upside-down μπροστινό πιρούνι.

Η νέα ΜΤ09 θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας περίπου στα μέσα Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή