ΜΟΤΟ

Νέα Yamaha MT-09 2021

Η νέα ΜΤ09 θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας περίπου στα μέσα Απριλίου.

Νέα Yamaha MT-09 2021

Η Yamaha προχώρησε σε πολύ σημαντικές αλλαγές στο γυμνό streetfighter MT09 για το 2021. Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων ώστε να γίνει ακόμα πιο αποδοτική τόσο όσον αφορά τον κινητήρα αλλά και το πακέτο ηλεκτρονικών της.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας CP3 με προδιαγραφές Euro 5 ανεβαίνει στα 889 κ.εκ και η ισχύς του φτάνει τα 119 άλογα στις 10.000 στροφές,  η ροπή φτάνει τα 9,5 κιλά στις 7.000 στροφές ενώ το όλο σύνολο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων τελευταίας γενιάς με σύστημα quickshifter.

Η νέα ΜΤ09 έρχεται με νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, νέο ψαλίδι καθώς και με νέα εξάτμιση.

Μεγάλη αλλαγή έχουμε και στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλετας καθώς είναι εξοπλισμένη με νέα μονάδα 6 αξόνων προερχόμενη κατευθείαν από το R1 και η οποία συνεργάζεται με traction control, slide control καθώς και με σύστημα ανύψωσης τροχού. 

Το πιρούνι είναι νέο και είναι από την ΚΥΒ ρυθμιζόμενο πλήρως όπως και το πίσω αμορτισέρ.
Η νέα ΜΤ09 έρχεται και με νέα TFT οθόνη 3,5 ιντσών που αντικαθιστά τα LCD όργανα του προηγούμενου μοντέλου ενώ το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 4 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο ΜΤ.

Όπως είναι φυσικό και επόμενο η ΜΤ θα είναι διαθέσιμη και στην κορυφαία έκδοση SP με αναρτήσεις OHLINS και upside-down μπροστινό πιρούνι.

Η νέα ΜΤ09 θα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας περίπου στα μέσα Απριλίου.