Mercedes EQA, ηλεκτρική και compact

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα Μercedes EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας compact αυτοκινήτων Mercedes-Benz. Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα.

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μεικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μεικτό κύκλο: 0 g/km) με 140 kW και αυτονομία κατά NEDC 486 χιλιομέτρων. Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh. Για να ικανοποιεί τα υψηλά πρότυπα άνεσης που χαρακτηρίζουν τη μάρκα ως προς τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα.

Η EQA εξοπλίζεται με την επένδυση μάσκας black panel με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Mercedes-EQ. Αλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξ ολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό. Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα με τη βοήθεια διάφορων επιλογών. Κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος: ο πανίσχυρος υπολογιστής, οι φωτεινές οθόνες και τα άψογα γραφικά, η προσαρμόσιμη προβολή, η έγχρωμη οθόνη Head-up (προαιρετικός εξοπλισμός), η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα (προαιρετικός εξοπλισμός), το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes».

Η χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση σημαίνει υψηλή αποδοτικότητα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η EQA είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-EQ η αεροδυναμική του οποίου εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αεροδυναμική σήραγγα κατέδειξαν μία τιμή Cd 0,28, επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των ψηφιακών προσομοιώσεων. Η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,47 m2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή