ΝΕΑ

Σημαντική μείωση πωλήσεων για την Volvo Car Hellas

Η κατάσταση ίσως αλλάξει, ειδικά όταν η πανδημία «εξασθενεί» και λανσαριστεί το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40.

Σημαντική μείωση πωλήσεων για την Volvo Car Hellas

Δύσκολος φάνηκε να είναι ο μήνας Μάρτιος για τη Volvo με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να είναι πολύ χαμηλές, ακόμα και από εταιρείες που ξεκίνησαν πρόσφατα την εμπορική τους πορεία στην Ελλάδα.

Μόλις 105 αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για τον Μάρτιο 2021 στην Ελλάδα, τα οποία φέρουν το λογότυπο της Volvo. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε στην 21η θέση στη συνολική κατάταξη και μόνο 36 ήταν τα αυτοκίνητα της εταιρείας, που κατατάσσονται στις λιανικές πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθούν εταιρείες όπως η Porsche, η Jaguar, η Maserati και η Tesla, βρίσκονται πιο ψηλά από τη σουηδική φίρμα για τον Μάρτιο στις πωλήσεις, παρόλο που οι παραπάνω μάρκες διαθέτουν μοντέλα για πιο ειδικό αγοραστικό κοινό.

Η Volvo διαθέτει μια εξελιγμένη γκάμα αυτοκινήτων με νέες και σύγχρονες τεχνολογίες, ωστόσο η διοίκηση της φίρμας δυσκολεύεται στη διαχείριση των προβλημάτων της, όπως είναι η ανάπτυξη του δικτύου στην Ελλάδα.

Η κατάσταση ίσως αλλάξει, ειδικά όταν η πανδημία «εξασθενεί» και λανσαριστεί το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40. To νέο μοντέλο θα ξεκινήσει την παραγωγή του αυτούς τους μήνες στη Γάνδη και θα προσφέρεται με μπαταρία 75 kWh. Η τελευταία υπόσχεται αυτονομία 420 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τους 402 ίππους και 660 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,7 sec.