ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το Ford Kuga PHEV

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το Ford Kuga PHEV

Η plug-in υβριδική έκδοση του νέου Kuga κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων οδηγών κατακτώντας επάξια τον μήνα Απρίλιο την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Jato Dynamics για 26 χώρες της Ευρώπης, οι συνολικές πωλήσεις του νέου Ford Kuga PHEV τον περασμένο μήνα έφτασαν τις 4.171 μονάδες, καταγράφοντας μία θεαματική αύξηση της τάξεως του 495% σε σχέση με εκείνες του περασμένου Απριλίου του 2020.

Η διαφορά του νέου Ford Kuga PHEV από το δεύτερο (Volvo XC40) και το τρίτο (Peugeot 3008) σε κατάταξη μοντέλο τον περασμένο μήνα ξεπέρασε τις 370 και 660 μονάδες αντιστοίχως, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μοντέλου σε οικονομία καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, σε επιδόσεις αλλά και σε συνολική απόδοση σε όλες τις συνθήκες και οδηγικά σενάρια.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Οταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto, συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Το Kuga Plug-In Hybrid είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση ST-Line X με μηδενικό εταιρικό φόρο και τιμή 45.715 ευρώ προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. με βάση το πρωτόκολλο WLTP, κατανάλωση καυσίμου 1,4 λιτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 32 γραμ./χλμ.