Opel Astra, δυναμικό και εξηλεκτρισμένο

Opel Astra, δυναμικό και εξηλεκτρισμένο

Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας διατίθεται για πρώτη φορά και ως plug-in υβριδικό

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία επιτυχίας του best seller της Opel ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια με τον απόγονο του θρυλικού Kadett. Με το νέο Astra, ο Γερμανός κατασκευαστής ανοίγει τώρα το επόμενο κεφάλαιο: για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται με ηλεκτροκίνηση.

Η Opel θα προσφέρει το νέο Astra ως plug-in υβριδικό με δύο επίπεδα επιδόσεων. Επιπλέον, διατίθενται εκδόσεις με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών και οκτατάχυτο αυτόματο. Το νέο Opel Astra αποτελεί επίσης μία «σχεδιαστική δήλωση» για τη μάρκα. Δυναμικό περισσότερο από ποτέ, με μινιμαλιστικές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor.

Με μήκος 4.374 mm και πλάτος 1.860 mm, προσφέρει τις ιδανικές διαστάσεις για την καρδιά της συμπαγούς κατηγορίας. Χάρη στον πολύ κοντό εμπρός πρόβολο, είναι μόλις 4.0 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, παρά το αυξημένο μεταξόνιο των 2.675 mm (+13 mm). Πέρα από το μυώδες και γεμάτο αυτοπεποίθηση παρουσιαστικό του, ο πρακτικός χώρος αποσκευών με προσαρμοζόμενο πάτωμα εξακολουθεί να προσφέρει χωρητικότητα 422 λίτρων.

Opel Astra, δυναμικό και εξηλεκτρισμένο-1
Οι παραγγελίες ξεκινούν το φθινόπωρο. Ολα ψηφιακά, τα αναλογικά όργανα γίνονται παρελθόν.

Το Astra μπορεί να μετατρέψει τη νύχτα σε μέρα: η εξελιγμένη έκδοση του προσαρμοζόμενου συστήματος φώτων Intelli-Lux LED Pixel προέρχεται από τη ναυαρχίδα της Opel –Insignia– και με 168 στοιχεία LED είναι μια πρωτοποριακή πρόταση για τη μικρομεσαία κατηγορία. Με το πλήρως ψηφιακό ταμπλό pure panel, τα αναλογικά όργανα γίνονται παρελθόν. Αντί αυτών, η νέα διεπαφή ανθρώπου – μηχανής (HMI) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει μια ξεκάθαρη, πιο διαισθητική εμπειρία. Οι επιβάτες μπορούν να διαχειρίζονται τις λειτουργίες μέσω μεγάλων οθονών αφής, όπως ένα smartphone. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Opel έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο οδηγός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έχει στη διάθεσή του όλες τις επιλογές, χωρίς επιβάρυνση με περιττά δεδομένα ή λειτουργίες. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να γίνονται μέσω φυσικών διακοπτών και μπουτόν. 

Τυπικό χαρακτηριστικό Opel είναι επίσης η εξαιρετική άνεση που προσφέρουν τα καθίσματα του νέου συμπαγούς μοντέλου. Τα εμπρός καθίσματα, που έχουν εξελιχθεί εσωτερικά, φέρουν πιστοποίηση AGR («Aktion Gesunder Rücken e.V.») και με την εξαιρετική εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, που περιλαμβάνουν από το head-up display μέχρι το ημιαυτόματο Intelli-Drive 2.0 και την κάμερα 360 μοιρών Intelli-Vision.

Opel Astra, δυναμικό και εξηλεκτρισμένο-2

Το νέο Astra βασίζεται στην τρίτη γενιά τής πολύ ευέλικτης multi-energy πλατφόρμας EMP2, με το DNA της εταιρείας ενσωματωμένο από την αρχή της εξέλιξης. Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά είναι ελεγχόμενη και δυναμική και ότι το νέο μοντέλο –όπως όλα τα Opel– προσφέρει τη γερμανική αξιοπιστία. Με άλλα λόγια, πρωταρχικός στόχος εξέλιξης ήταν οι ικανότητες επιδόσεων και ελέγχου στις υψηλές ταχύτητες. Διατίθεται από την έναρξη των πωλήσεων με ισχυρά, plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης και με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Το μοντέλο της Opel εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας. Οι προσφερόμενες εκδόσεις ισχύος κυμαίνονται από 81 kW (110 ίπποι) μέχρι 96 kW (130 ίπποι) με τις εκδόσεις βενζίνης και diesel, ενώ η συνολική ισχύς των plug-in υβριδικών εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 165 kW (225 ίπποι). Ενα εξατάχυτο κιβώτιο είναι στάνταρ με τα σύνολα βενζίνης και diesel και ένα οκτατάχυτο αυτόματο (ειδική έκδοση για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις) προαιρετικό για τα ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

Οι παραγγελίες για το νέο Opel Astra θα ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο. Οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή