Το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

Η παγκόσμια παρουσίαση του εντυπωσιακού C40 Recharge στο Βέλγιο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΑΝΔΗ. Σίγουρα το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και το νέο Volvo C40 Recharge είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της δέσμευσής της για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το νέο μοντέλο είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στους δρόμους του Βελγίου και να εισπράξουμε μια πρώτη «αθόρυβη» εμπειρία.

Το C40 Recharge διαθέτει όλα τα οφέλη ενός SUV, αλλά σε πιο χαμηλή και πιο κομψή σχεδιαστική φόρμα. Βασισμένο στην πλατφόρμα CMA, είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Το πίσω μέρος του C40 Recharge διαθέτει μια εντυπωσιακή σχεδίαση με χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

Το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo-1
Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, με συνδυαστική απόδοση που αγγίζει τους 408 ίππους.

Η θέση οδήγησης

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge παρέχει υψηλή θέση οδήγησης, την οποία εκτιμήσαμε ιδιαίτερα. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος. Οι διαστάσεις και το μήκος των 4,4 μέτρων «κρύβουν» ένα ευρύχωρο εσωτερικό και ένα άνετο πορτμπαγκάζ της τάξεως των 413 λίτρων.

Το C40 Recharge διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει στους καταναλωτές εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo-2
Στο εσωτερικό συναντάμε ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά – εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων αγγίζει τους 408 ίππους και μάλιστα η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 χιλιόμετρα, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Το νέο Volvo C40 έχει ξεκινήσει την παραγωγή του στο εργοστάσιο της Γάνδης, όπου και μας έκαναν μια ξενάγηση κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου μοντέλου. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και η Launch Edition ξεκινάει από τα 55.988 ευρώ, μαζί με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Αξίζει να σημειωθεί και η εγγύηση που προσφέρει η Volvo Cars, που είναι οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα για την μπαταρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή