ΝΕΑ

Μια διάβαση για τα παιδιά από την Περιφέρεια Αττικής

Οδική ασφάλεια στην πράξη απο τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Δημιουργήθηκε  μια διάβαση πεζών μπροστά στους μαθητές.

Μια διάβαση για τα παιδιά από την Περιφέρεια Αττικής

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο, σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική Δράση, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, με τη συνεργασία και της διεύθυνσης του σχολείου.

Ειδικότερα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε διάβαση πεζών και τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης, όπου τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, πάνω στον ορθό τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται η διάβαση από τους πεζούς προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης ενημέρωσε τα παιδιά για το πως κατασκευάζεται μια διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού αλλά και το πως λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας.

Επισημαίνεται πως η εκδήλωση στο συγκεκριμένο σχολείο του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του έργου κατασκευής από την Περιφέρεια Αττικής, νέας σύγχρονης διάβασης στο δρόμο έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα, όπου σημειώνονταν πολύ συχνά ατυχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις θανατηφόρα.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής οι μικροί μαθητές παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους παριστάμενους μουσικοχορευτικό δρώμενο, σχετικό με την οδική ασφάλεια.

Μια διάβαση για τα παιδιά από την Περιφέρεια Αττικής-1
 
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου Κ. Μπρις. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Θ. Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Διονύσου Σ. Αρνής, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της δράσης και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης συνεχάρη τη Διευθύντρια του Σχολείου αλλά και τη Διεύθυνση οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας για την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση, επισημαίνοντας πως από πλευράς της Διοίκησης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών  σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά μέσα από αυτή την εξαιρετική δράση να ενημερώσουμε τους μικρούς μας φίλους, με βιωματικό τρόπο, για τα πολύ κρίσιμα ζητήματα της οδικής ασφάλειας Στην Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νεαρών ηλικιών με στόχο να μυηθούν από νωρίς στα ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής-Προφανώς και είστε από τους πιο μικρούς χρήστες του οδικού δικτύου, όμως μέσα από το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής έχετε ήδη αποκτήσει σημαντικές γνώσεις και αποτελείτε παράδειγμα και για εμάς τους μεγαλύτερους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:
«Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα θα έχω την χαρά να συνεργαστώ μαζί σας, για να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς σας αλλά και σε όλους τους πολίτες της Αττικής για την ασφάλεια των μετακινήσεων των πεζών  και το πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη διάβαση, όταν πρόκειται να διασχίσουμε το δρόμο. Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και πως εργάζονται τα συνεργεία της Περιφέρειας μας, για να εκτελεστούν οι εργασίες που αφορούν την βελτίωση και την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αττικής. Στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο της βιώσιμης Αστικής κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσβασιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, με σύγχρονες διαβάσεις, με πεζογέφυρες και κυρίως με την βελτίωση των υποδομών του οδικού μας δικτύου».