40 χρόνια Opel Corsa

Αυτή η επιτυχία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις τεχνολογικές καινοτομίες που φέρουν οι διάφορες γενιές του Corsa.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2022 είναι μία επετειακή χρονιά για την Opel μιας και η εταιρεία που κάνει τις καινοτομίες προσιτές σε όλους γιορτάζει τα 160 χρόνια της και, την ίδια στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα best seller της γιορτάζει τα 40ά του γενέθλια. 

Όλα ξεκίνησαν από το Opel Kadett. Ένα μικρό αυτοκίνητο που επινοήθηκε και σχεδιάστηκε με σκοπό να κάνει τη μετακίνηση προσιτή στους πολλούς, σε μια εποχή που η απόκτηση και οδήγηση ενός αυτοκινήτου θεωρούνταν πραγματική πολυτέλεια. Στη συνέχεια, με το πέρασμα των δεκαετιών και καθώς η ευημερία αυξανόταν, οι πελάτες έγιναν πιο επιλεκτικοί. Το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα το μικρό Kadett απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις και περισσότερη ισχύ, με την άφιξη κάθε νέας έκδοσης να πλησιάζει όλο και περισσότερο την compact κατηγορία. Έτσι, δημιουργήθηκε μια κενή θέση κάτω από το κλασικό entry μοντέλο της Γερμανικής εταιρείας.

Επομένως, είχε φτάσει η ώρα για ένα νέο, μικρό αυτοκίνητο και, συγκεκριμένα, για το Corsa. Το μικρό μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου αυτοκινήτων στη Zaragoza για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1982 και αμέσως ξεκίνησε την πορεία του να γίνει best seller για την Opel. Μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 14 εκατομμύρια Corsa, κυρίως στα εργοστάσια της Zaragoza και του Eisenach.

Αυτή η επιτυχία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις τεχνολογικές καινοτομίες που φέρουν οι διάφορες γενιές του Corsa, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή