Το μοναδικό Opel Rocks-e έφθασε στην 86η ΔΕΘ

Το μοναδικό Opel Rocks-e έφθασε στην 86η ΔΕΘ

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του διανομέα Opel Σίνης Α.Ε. στην 86η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η Opel Hellas παρουσιάζει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους το μοναδικό Opel Rocks-e

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του διανομέα Opel Σίνης Α.Ε. στην 86η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η Opel Hellas παρουσιάζει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους το μοναδικό Opel Rocks-e.

Το Opel Rocks-e είναι απλά διαφορετικό: ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Εχει μήκος 2,41 μ. και πλάτος 1,39 μ. (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας).

Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Με αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα (WLTP1) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 χιλιόμετρα/ώρα, το Rocks-e είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μέτρων μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Ο κινητήρας

Ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου αποδίδει ισχύ 6 kW/8 ίππων. Η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Το Rocks-e υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει την bold & pure σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή