CX-60, τo πρώτο πλήρως plug-in hybrid της Mazda

CX-60, τo πρώτο πλήρως plug-in hybrid της Mazda

Το νέο Mazda CX-60 αντιπροσωπεύει δύο πρωτιές για τη Mazda: παρουσιάζει την πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV και έναν ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά e-Skyactiv D 3,3 λίτρων κινητήρα ντίζελ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Mazda CX-60 αντιπροσωπεύει δύο πρωτιές για τη Mazda: παρουσιάζει την πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV και έναν ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά e-Skyactiv D 3,3 λίτρων κινητήρα ντίζελ.

Επεκτείνοντας τη σειρά SUV της Mazda, το νέο CX-60 είναι το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα της ομάδας «Large Products» της εταιρείας που θα παρουσιαστούν σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

Επιδεικνύοντας τη δέσμευση της Mazda σε μια προσέγγιση πολλαπλών λύσεων για βιώσιμη κινητικότητα, και τη φιλοσοφία της «σωστής λύσης τη σωστή στιγμή», το Mazda CX-60 ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τις περισσότερες επιλογές μοντέλων SUV, καθώς συνδυάζει τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική ευχαρίστηση που ενσωματώνει κάθε Mazda.

Το Mazda CX-60 PHEV πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων χάρη στο σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 129 kW και 355V, και μία μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 17,8 kWh.

Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστική ισχύ 327 ίππων/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το συγκεκριμένο μοντέλο το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακές επιδόσεις, επιτυγχάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα (με περιοριστή).

Αντίθετα, και κυρίως όταν κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, το νέο Mazda PHEV επιτυγχάνει εξαιρετικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Η συνδυασμένη κατανάλωση βάσει WLTP είναι μόλις 1,5 λ./100 χλμ. και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 WLTP μόνο 33 γρ./χλμ. Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 χλμ. ηλεκτροκίνητης οδήγησης με ταχύτητα μέχρι 100 χλμ./ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή